• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τουρκική ευθεία απειλή για την ΑΟΖ – Όλο και πιο κοντά σε ανάφλεξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκική ευθεία απειλή για την ΑΟΖ – Όλο και πιο κοντά σε ανάφλεξη (ΒΙΝΤΕΟ)

aoz
Πολεμικές δηλώσεις...

Στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, απειλώντας ευθέως την ελληνική πλευρά πως αν δεν καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τότε θα το μετανιώσει.

Ο Ακάρ απηύθυνε από την μία πρόσκληση για διάλογο, σύμφωνα φυσικά με την τουρκική θεώρηση, προειδοποιώντας από την άλλη, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα, ότι θα… στενοχωρηθούν όσοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα χωρίς την Τουρκία.

Ειδικότερα, στον απόηχο των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Ακάρ υποστήριξε πως «θα προστατεύσουμε σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα και το δίκιο μας».

«Επαναλαμβάνουμε υπομονετικά την πρόσκλησή μας στους συνομιλητές μας. Σας λέμε ‘ελάτε να καθίσουμε, να τα βρούμε, να συζητήσουμε’. Μην διανοηθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε».

Ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε πάλι για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ενώ για το Κυπριακό δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Τουρκία θα κάνει χρήση του δικαιώματός της ως εγγυήτρια χώρα, αν χρειαστεί.

«Στο Κυπριακό καθίστε καλά, τετελεσμένα κλπ. μην επιχειρήσετε. Είμαστε εγγυητές, οι άλλες χώρες η Ελλάδα και η Ιταλία είναι δικό τους θέμα αν θα το χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμά τους, εμείς θα το χρησιμοποιήσουμε.

Στους ομογενείς μας εκεί δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Όλοι έχουν καταλάβει ότι προχωράμε σε γεωτρήσεις και όποιος δεν το έχει καταλάβει, υπάρχει και η νομική διαδικασία», συμπλήρωσε.

«Οι προσπάθειες δημιουργίας συμμαχιών του κακού εναντίον της Τουρκίας και η εκμετάλλευση της ΕΕ δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα» δήλωσε νωρίτερα ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας κλιμακώνοντας την πολεμική ρητορική της Άγκυρας εις βάρος της Αθήνας.

Χωρίς να κατονομάσει τις χώρες που συναποτελούν την θεωρούμενη από την Τουρκία «συμμαχία του κακού», ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών «φωτογράφισε» την Γαλλία, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και όλες εκείνες τις χώρες που θεωρούν ότι η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να ανακοπεί.

Όπως αντιλαμβάνεστε η Τουρκία οδηγεί τα πράγματα όλο και πιο κοντά στην ανάφλεξη.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •