Βρετανία: «Αν η Ρωσία εδραιώσει τη θέση της στο Φιδονήσι θα μπορούσε να κυριαρχήσει στη Μαύρη Θάλασσα»

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας παραδέχεται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κυριαρχήσει στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα, εάν είναι σε θέση να εδραιώσει την κυριαρχία της στο Φιδονήσι.

«Οι μάχες συνεχίζονται στο νησί Zmiinyi, επίσης γνωστό ως Φιδονήσι, με τη Ρωσία να προσπαθεί επανειλημμένα να ενισχύσει την εκτεθειμένη φρουρά της που βρίσκεται εκεί.

Η Ουκρανία έχει πλήξει με επιτυχία τις ρωσικές αντιαεροπορικές άμυνες και τα σκάφη ανεφοδιασμού με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar. Τα σκάφη ανεφοδιασμού της Ρωσίας έχουν ελάχιστη προστασία στη δυτική Μαύρη Θάλασσα, μετά την υποχώρηση του ρωσικού Ναυτικού στην Κριμαία έπειτα από την απώλεια του Moskva.

Οι σημερινές προσπάθειες της Ρωσίας να ενισχύσει τις δυνάμεις της στο Φιδονήσι προσφέρουν στην Ουκρανία περισσότερες ευκαιρίες να εμπλακεί με ρωσικά στρατεύματα και να καταστρέψει υλικό.

Εάν η Ρωσία εδραιώσει τη θέση της στο Φιδονήσι με στρατηγική αεράμυνα και πυραύλους κρουζ παράκτιας άμυνας, θα μπορούσε να κυριαρχήσει στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα».

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί