Βόρεια Ευρώπη και Βαλτική μπαίνουν στην πρώτη γραμμή κατά της Ρωσίας!

Τι ανακοίνωσε ο Σουηδός ΥΠΕΞ

Οι βορειοευρωπαϊκές χώρες και οι χώρες της Βαλτικής τάσσονται υπέρ ενός αυξημένου ρόλου για το ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία και στηρίζουν τις φιλοδοξίες της χώρας να ενταχθεί στην ΕΕ!

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρομ, βάζοντας αν μη τι άλλο τις σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες όλο και πιο βαθιά στην σύγκρουση αλλά και στην πρώτη γραμμή σε περίπτωση επέκτασης του πολέμου!

«Στηρίζουμε έναν αυξημένο ρόλο για το ΝΑΤΟ στην παροχή βοήθειας που σχετίζεται με την ασφάλεια στην Ουκρανία και τον συντονισμό στρατιωτικής στήριξης και εξοπλισμού», δήλωσε ο Μπίλστρομ ύστερα από τη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών και άλλων αξιωματούχων από τις χώρες αυτές.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι 8 αυτές χώρες από την περιοχή της βόρειας Ευρώπης και της Βαλτικής, κατά την συνάντηση που έγινε στην νήσο Γκότλαντ της Σουηδίας, συμφώνησαν να συστήσουν ομάδα ειδικών που θα βοηθήσει να υποστηριχθούν οι προσπάθειες της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό προσφέρει μια ευκαιρία να διευκολυνθεί η πορεία της Ουκρανίας προς ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια», δήλωσε ο Μπίλστρομ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-ANP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί