Βομβαρδισμός αεροπορικής βάσης στη Σαουδική Αραβία από UAV των Χούθι

Ο πόλεμος στην Υεμένη συνεχίζεται χωρίς κάποια πλευρά να έχει καταφέρει να πάρει το πάνω χέρι. Ειδικά οι Σαουδαραβικές δυνάμεις εμ την πλήρη αεροπορική υπεροχή τους έχουν αποτύχει να επιβάλλουν τη θέληση του αραβικού βασιλείου στην Υεμένη επί μία 5ετία και στον ορίζοντα δε φαίνεται κάτι να αλλάζει. Το σίγουρο είναι ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται, […]

Ο πόλεμος στην Υεμένη συνεχίζεται χωρίς κάποια πλευρά να έχει καταφέρει να πάρει το πάνω χέρι. Ειδικά οι Σαουδαραβικές δυνάμεις εμ την πλήρη αεροπορική υπεροχή τους έχουν αποτύχει να επιβάλλουν τη θέληση του αραβικού βασιλείου στην Υεμένη επί μία 5ετία και στον ορίζοντα δε φαίνεται κάτι να αλλάζει.

Το σίγουρο είναι ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται, κυρίως στην ανατολική πλευρά του μετώπου όπου οι Χούθι της AnsarAllah προσπαθούν να εκδιώξουν από τις θέσεις τους τους Σαουδάραβες και τους μισθοφόρους τους.

Εκτός των χερσέων επιχειρήσεων, οι Χούθι επιχειρούν συχνά πλήγματα με UCAVs και με drones αυτοκτονίας κατά των βάσεων της Σαουδικής Αραβίας στο νότιο τμήμα της χώρας. Χρησιμοποιώντας UCAV τύπουQasef 2 ( Ababil είναι η Ιρανική ονομασία, το Qasef αναφέρεται σε τύπο πυρομαχικών  από τους Ιρανούς αλλά οι Χούθι έχουν δώσει αυτή την ονομασία σε όλο το σύστημα) βομβάρδισαν μέσα σε 2 μέρες, 2 φορές το αεροδρόμιο Khamis Mushait με βόμβες από τα UCAV και με πυραύλους.

Τα UCAV αυτά τα έχει προμηθεύσει στους αντάρτες Χούθι το Ιράν και έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμα πετυχαίνοντας πολλά πλήγματα σε βάθος πέραν των 100 χλμ εντός του Σαουδαραβικού Βασιλείου, ενώ η Σαουδαραβική αεράμυνα είναι τελείως ανεπαρκής απέναντι στις απειλές αυτές. Οι Ιρανοί έχουν βρεί στο μέτωπο της Υεμένης πεδίο δόξης λαμπρό για να δοκιμάσουν τα UAV τους και τα drone αυτοκτονίας, δράση ενός μπορείτε να δείτε εδώ:

καθώς επίσης και των αντιαεροπορικών τους συστημάτων τα οποία έχουν πετύχει αρκετές καταρρίψεις σαουδαραβικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τους ουρανούς της Υεμένης. Η χρήση βαλλιστικών πυραύλων και drone  αυτοκτονίας έχει καταστρέψει κάποια συστήματα στο έδαφος  της Σαουδικής Αραβίας και το Ιράν κυριολεκτικά τρίβει τα χέρια του με τι απώλειες που προκαλεί σε δυτικά συστήματα και τις πληροφορίες που αντλεί για τα δικά του με σκοπό τη βελτίωσή τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί