ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΛΕΜΟΥ από την Κίνα: Ο στρατός μας «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια» αν η Πελόζι επισκεφθεί την Ταϊβάν

Κλιμακώνεται η ένταση...

Κορυφώνεται η ένταση ανάμεσα σε Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή την Ταϊβάν, μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η κορυφαία Αμερικανίδα αξιωματούχος, Νάνσι Πελόζι σκοπεύει να επισκεφτεί το νησί παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν για το αντίθετο.

Εάν η Πελόζι συμπεριλάβει την Ταϊβάν στην περιοδεία που πραγματοποιεί στην Ασία, θα είναι η πρώτη επίσκεψη ανώτερου Αμερικανού αξιωματούχου εδώ και περίπου 25 χρόνια.

Το Πεκίνο, το οποίο θεωρεί το αυτοδιοικούμενο νησί ως αναπόσπαστο κομμάτι της Κίνας έχει καταστήσει σαφές ότι θα θεωρούσε μια τέτοια κίνηση ως απαράδεκτη και προκλητική.

Μάλιστα η Κίνα ξεκαθάρισε ευθέως πλέον ότι εάν τελικά πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, ο στρατός της «δε θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια».

Η πιθανή επίσκεψη της Πελόζι έρχεται σε μια περίοδο που υφίσταται ήδη αυξημένη ένταση ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσιγκτον. Αξίζει στο μεταξύ να σημειωθεί ότι ως πρόεδρος της Βουλής, η Πελόζι βρίσκεται στο τρίτο ανώτερο αμερικανικό αξίωμα μετά τον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις.

Μάλιστα, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας δημοσίευσε ένα νέο βίντεο πριν από την πιθανή επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν.

Το κλίμα είναι τεταμένο στον Ινδο-Ειρηνικό, με τις ΗΠΑ και την Κίνα, να ενισχύουν τη στρατιωτική τους δύναμη γύρω από τα στενά της Ταϊβάν.

Αεροσκάφη του Αμερικανικού Ναυτικού πετούν κοντά στην Ταϊβάν:

Βαρύ στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος C-17A Globemaster III της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εντοπίστηκε κοντά στην Ταϊβάν.

Στην Κίνα, το PHL-16 MLRS μεταφέρεται σε μια επαρχία που απέχει μόλις 180 χιλιόμετρα από την Ταϊβάν.

scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί