Το Ιράν στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ: Νέας γενιάς πύραυλος κρουζ πετυχαίνει… διάνα πλοίο στόχο

Ο στρατός του Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την εκτόξευση πυραύλων κρουζ, εναντίον πλοίων, στον Ινδικό Ωκεανό και στον Κόλπο του Ομάν. Συγκεκριμένα, το οπτικό υλικό παρουσιάζει τις εκτοξεύσεις πυραύλων Nasr και Ghadir, με μέγιστο βεληνεκές τα 300 χλμ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πύραυλοι Ghadir δεν πρόκειται για νέο όπλο. Το 2015 […]

Ο στρατός του Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την εκτόξευση πυραύλων κρουζ, εναντίον πλοίων, στον Ινδικό Ωκεανό και στον Κόλπο του Ομάν.

Συγκεκριμένα, το οπτικό υλικό παρουσιάζει τις εκτοξεύσεις πυραύλων Nasr και Ghadir, με μέγιστο βεληνεκές τα 300 χλμ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πύραυλοι Ghadir δεν πρόκειται για νέο όπλο. Το 2015 εκμοντερνίστηκαν με ένα καινούριο σύστημα κατεύθυνσης και εντοπισμού.


Μετά τις συγκεκριμένες βολές, ο επικεφαλής του πολεμικού ναυτικού του Ιράν, Χοσεΐν Κανζαντί, δήλωσε ότι στο προσεχές μέλλον το Ιράν θα διαθέτει υπερηχητικούς πυραύλους που θα ξεπερνούν αρκετές φορές την ταχύτητα του ήχου.

«Η παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων, εξοπλισμένων με μηχανές τουρμποφάν, θα βρίσκεται στην ατζέντα μας στο κοντινό μέλλον. Η ταχύτητά τους θα είναι πολλαπλάσια από αυτή του ήχου» δήλωσε ο Κανζαντί, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: onalert

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί