Το 2022 η πιθανή χρονιά παράδοσης του TCG Anadolu για την Τουρκία

Εδώ και μερικά χρόνια η Τουρκία ναυπηγεί το δικό της σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων με την ονομασία (L-400) TCG ANADOLU, στα ναυπηγεία του Sedef της Κωνασταντινούπολης με την ημερομηνία ολοκλήρωσης και παράδοσής του στο Τουρκικό Ναυτικό να.. μεταβάλλεται συνεχώς. Αυτή τη φορά, σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ, του οργανισμού που διευθύνει την τουρκική αμυντική βιομηχανία και για πρώτη […]

Εδώ και μερικά χρόνια η Τουρκία ναυπηγεί το δικό της σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων με την ονομασία (L-400) TCG ANADOLU, στα ναυπηγεία του Sedef της Κωνασταντινούπολης με την ημερομηνία ολοκλήρωσης και παράδοσής του στο Τουρκικό Ναυτικό να.. μεταβάλλεται συνεχώς.

Αυτή τη φορά, σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ, του οργανισμού που διευθύνει την τουρκική αμυντική βιομηχανία και για πρώτη φορά δημοσίως, παραδέχθηκε ότι η παράδοση του πλοίου στο Τουρκικό Ναυτικό θα καθυστερήσει για το 2022.

Το εν λόγω σκάφος είναι βασισμένο σε αντίστοιχη κλάση πλοίων που υπηρετεί στο Ισπανικό Ναυτικό και έχει ναυπηγηθεί από τη Navantia, εταιρεία στην οποία απευθύνθηκαν οι Τούρκοι για το δικό τους σκάφος. Οι καθυστερήσεις  που υπάρχουν στο πρόγραμμα ναυπήγησης του Anadolu έχουν να κάνουν τόσο με το ότι πλέον το μίνι αεροπλανοφόρο δε θα έχει μαχητικά αεροσκάφη να επιχειρούν από αυτό, όσο και ότι λείπουν και άλλα συστήματα που επρόκειτο να τοποθετηθούν στο σκάφος.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η Navantia είχε αναφέρει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις μηχανές του Juan Carlos I, του ισπανικού αδελφού πλοίου, και θα προχωρούσε σε αλλαγές πράγμα που επηρεάζει και το Anadolu, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/provlima-gia-to-lhd-tis-ispanias-juan-carlos-i/ .

Τέλος, η σκέψη των Τούρκων που υπάρχει για χρησιμοποίηση του πλοίου ως μίας πλωτής βάσης χρήσης drones διαφόρων τύπων από το κατάστρωμά του, επιφέρει αλλαγές στο πλοίο και τους χώρους του, χωρίς όμως αν είναι σαφές ακόμα το αν οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο για το πλοίο τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί