Θωρακίζεται ο Έβρος! Το σχέδιο της Αστυνομίας

Στην προμήθεια χιλιάδων νέων δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και αλεξίσφαιρων γιλέκων προχωράει η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή του Έβρου, με στόχο την αντιμετώπιση ενδεχόμενου νέου κύματος εισροής μεταναστών από την Τουρκία. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεκριμένα, η ηγεσία της ΕΛΑΣ ενέκρινε τη δέσμευση του ποσού των 2,180 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά όλων των παραπάνω υλικών. […]

Στην προμήθεια χιλιάδων νέων δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και αλεξίσφαιρων γιλέκων προχωράει η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή του Έβρου, με στόχο την αντιμετώπιση ενδεχόμενου νέου κύματος εισροής μεταναστών από την Τουρκία.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεκριμένα, η ηγεσία της ΕΛΑΣ ενέκρινε τη δέσμευση του ποσού των 2,180 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά όλων των παραπάνω υλικών.

«Προμήθεια δακρυγόνων χειροβομβίδων διαφόρων τύπων CS 519-9230 CS 8230 ή ισοδύναμο Κόνεως 514-GL-311 προς κάλυψη εκτάκτων και απρόβλεπτων αναγκών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίες έχουν επιφορτισθεί με την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων και ιδιαίτερα αυξημένων μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».

Οι επίμαχες πρωτοβουλίες εντάσσονται στις προετοιμασίες των ελληνικών αρχών, υπό τον φόβο ενός νέου κύματος μεταναστευτικής πίεσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.Στο ίδιο πλαίσιο, εξάλλου, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για την επέκταση του φράκτη στη μεθοριακή γραμμή, ένα έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες

Την ίδια ώρα, εργασίες συντήρησης λαμβάνουν χώρα και στα πλωτά μέσα επιτήρησης των συνόρων, με την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης να προχωρά στην επισκευή επτά ξύλινων βαρκών ποταμού, 17 εξωλέμβιων μηχανών και ενός ταχύπλοου σκάφους.

Παράλληλα, υπήρξε απόφαση για την αγορά ακόμη δύο σκαφών ποταμού, με εξωλέμβιες μηχανές, αλλά και στη μίσθωση επτά οχημάτων «SUV».

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα πρωτοξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν να διέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα, αποτρέποντας μια ενδεχόμενη μαζική «εισβολή».

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, με τους μετανάστες να ανάβουν φωτιές και να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με δακρυγόνα, χημικά και προειδοποιητικές βολές.

Μάλιστα, οι ελληνικές αρχές κατηγόρησαν την Τουρκία ότι βοηθάει τους μετανάστες και τους εφοδιάζει με δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: Sputnik, ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί