Τελειώνουν τα ψέματα για τον Ζελένσκι: «Χάνουμε έως και 200 Ουκρανούς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ από την έναρξη του πολέμου»

Και για να το λένε οι μάστερ των fake news Ουκρανοί σημαίνει ότι ο αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Το Κίεβο παραδέχθηκε τις βαρύτατες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του στενού συμβούλου του προέδρου Ζελένσκι, Αρέστοβιτς, ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 10 χιλιάδες στρατιώτες, από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα.

Βέβαια έτσι όπως έχουνε ξελιχθεί τα πράγματα στο μέτωπο του Ντονμπάς και της Ζαπορίζια, μάλλον πρόκειται για μία αρκετά συντηρητικη εκτίμηση.

Ο συνολικός αριθμός είναι σίγουρα μεγαλύτερος. Αλλά είναι μία αρχή για το Κίεβο, που μέχρι πρόσφατα εξέδιδε ανακοινώσεις περί…ελάχιστων απωλειών συγκριτικά με τους Ρώσους, που υποτίθεται έχαναν δεκάδες χιλιάδες στο μέτωπο.

Σε συνέντευξή του, ο Arestovich δήλωσε ότι από την αρχή της ειδικής επιχείρησης, η Ουκρανία έχει χάσει 100 άτομα την ημέρα:

«Από την αρχή της σύγκρουσης, είχαμε 100 άτομα την ημέρα κατά μέσο όρο», είπε ο Αρέστοβιτς σε μια συνέντευξη με τον Μαρκ Φέιγκιν.

Ο Αρέστοβιτς συμφώνησε με τον οικοδεσπότη ότι, με βάση αυτόν τον υπολογισμό, ο συνολικός αριθμός των απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα μπορούσε να φτάσει τους 10.000 Ουκρανούς στρατιώτες.

Χάνουμε καθημερινά έως και 200 στρατιώτες

Αποδεικνύεται ωστόσο ότι μάλλον η εκτίμηση του Αρέστοβιτς ειναι λίγο…συντηρητική

Η Ουκρανία χάνει από 100 έως 200 στρατιώτες καθημερινά στη μάχη για το Ντονμπάς, δήλωσε στο BBC ο διπλωμάτης, Μιχαήλ Ποντόλιακ, βοηθός του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τέτοιοι υψηλοί αριθμοί στρατιωτικών απωλειών είναι το αποτέλεσμα μιας «παντελούς έλλειψης ισοτιμίας» μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς, εξήγησε ο Ποντόλιακ.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα, ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι από 60-100 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται στο Ντονμπάς σε καθημερινή βάση, ενώ άλλοι 500 τραυματίζονται.

(φωτο:vid screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί