ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ζητά έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για την αποστολή των BMP – 1 στην Ουκρανία

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητούν την έκτακτη και κατεπείγουσα σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, απέστειλαν οι αρμόδιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Οι βουλευτές μέλη των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων ζητούν ακρόαση […]

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητούν την έκτακτη και κατεπείγουσα σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, απέστειλαν οι αρμόδιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Οι βουλευτές μέλη των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων ζητούν ακρόαση των Υπουργών, Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια και Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, για την λεπτομερή, πλήρη, σφαιρική και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών των Επιτροπών, αναφορικά με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης για αποστολή όπλων, πυρομαχικών, πολεμικού υλικού και εν γένει συστημάτων πολεμικού εξοπλισμού από τη χώρα μας στην Ουκρανία.

Ακολουθεί το κείμενο της Επιστολής:

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2022

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Κοινοποίηση:

-Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας

& Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα

-Προέδρο Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών

Προγραμμάτων & Συμβάσεων κ. Αθανάσιο Δαβάκη

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Οι υπογράφουσες βουλεύτριες και οι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία με ταυτόχρονη απεύθυνση και στα άλλα κόμματα της μειοψηφίας και ζητάμε την έκτακτη και κατεπείγουσα σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, με θέμα: «Ακρόαση των Υπουργών, Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια και Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, για την λεπτομερή, πλήρη, σφαιρική και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών των Επιτροπών, αναφορικά με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης αποστολής όπλων, πυρομαχικών, πολεμικού υλικού και εν γένει συστημάτων πολεμικού εξοπλισμού από τη χώρα μας προς την Ουκρανία και για τις επιπτώσεις ως προς τη διεθνή θέση της χώρας μας, εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας».

Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζετε καλά ότι το ζήτημα αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο και σοβαρό, αποτελεί γενικευμένο αίτημα όχι μόνο των πολιτικών κομμάτων αλλά και της ελληνικής κοινωνίας και ως εκ τούτου, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να παράσχει πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση και εξηγήσεις, κατ’ εφαρμογή των Διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε από εσάς να αναλάβετε άμεσα σχετική πρωτοβουλία ανταπόκρισης στο αίτημά μας, να προσκληθούν οι κ.κ. Υπουργοί και να συγκαλέσετε εκτάκτως και επειγόντως, σε κοινή συνεδρίαση τις εν λόγω Επιτροπές της Βουλής.

Με εκτίμηση

Οι βουλευτές μέλη των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων

Αθανασίου Νάσος

Αμανατίδης Γιάννης

Αναγνωστοπούλου Σία

Βίτσας Δημήτρης

Βούτσης Νίκος

Δρίτσας Θοδωρής

Ζουράρης Κώστας

Ηγουμενίδης Νίκος

Κατρούγκαλος Γιώργος

Μουζάλας Γιάννης

Μπουρνούς Γιάννης

Ραγκούσης Γιάννης

Σαρακιώτης Γιάννης

Τζάκρη Θεοδώρα

Τσίπρας Γιώργος

Χαρίτου Τάκης

Κοινοποίηση:

1/. Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ.

2/. Κοινοβουλευτική Ομάδα Κ.Κ.Ε.

3/. Κοινοβουλευτική Ομάδα Ελληνικής Λύσης

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί