Συνεχίζεται το αντάρτικο στο Αφρίν της Συρίας (ΒΙΝΤΕΟ )

Η περιοχή του Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία κατελήφθη από τον Τουρκικό Στρατό και τους ισλαμιστές μισθοφόρους του το 2018 μετά από μία εύκολη επιχείρηση 30 ημερών κατά των Κούρδων της περιοχής. Παρ ‘ότι ο Συριακός Στρατός είχε προτείνει αν εισέλθει στην περιοχή ώστε να εμποδιστεί ο Τουρκικός Στρατός, οι Κούρδοι είχαν αρνηθεί την πρόταση και […]

Η περιοχή του Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία κατελήφθη από τον Τουρκικό Στρατό και τους ισλαμιστές μισθοφόρους του το 2018 μετά από μία εύκολη επιχείρηση 30 ημερών κατά των Κούρδων της περιοχής. Παρ ‘ότι ο Συριακός Στρατός είχε προτείνει αν εισέλθει στην περιοχή ώστε να εμποδιστεί ο Τουρκικός Στρατός, οι Κούρδοι είχαν αρνηθεί την πρόταση και αυτό αποδείχθηκε ολέθριο σφάλμα τους αφού απώλεσαν πολλούς μαχητές και τελικά και την περιοχή.

Αμέσως μετά την κατάληψη της περιοχής οι Ισλαμιστές προχώρησαν σε επιβολή του νόμου της Σαρίας, απαγωγή πολλών Κούρδων και τη σεξουαλική κακοποίηση αρκετών γυναικών της περιοχής με τον Τουρκικό Στρατό απλά να σφυρά αδιάφορα ενώ Τούρκοι στρατιώτες συμμετείχαν και οι ίδιοι σε διάφορα τέτοια επεισόδια. Ταυτόχρονα, η Τουρκία επέβαλλε στην περιοχή ως επίσημη γλώσσα τα τουρκικά σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες και τοποθέτησε δικούς τους αξιωματούχους ως κρατικούς υπαλλήλους μαζί με άραβες ισλαμιστές, πιστούς στην Τουρκία.

Μετά την απώλεια της περιοχής κουρδικές ομάδες εισχωρούν τακτικά στο έδαφος του Αφρίν από τις περιοχές που εγγυάται ο Συριακός Στρατός στα νοτιοανατολικά και πραγματοποιούν επιθέσεις σε φάλαγγες, σημεία ελέγχου και παρατηρητήρια, κυρίως απομονωμένα.

Στα παρακάτω βίντεο, ομάδα κούρδων επιτίθεται σε φυλάκιο των ισλαμιστών το οποίο έχει χαρακώματα και στέγαστρα παρατήρησης. Η επίθεση γίνεται από πολλαπλές κατευθύνσεις με τους Κούρδους να χρησιμοποιούν τα RPG για να χτυπήσουν τα παρατηρητήρια και να καθηλώσουν τους αμυνόμενους. Με την τελική έφοδό τους στα χαρακώματα των ισλαμιστών της Fayla Al Sham, περικυκλώνουν και τελικά εξοντώνουν τους εναπομείναντες ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι έχουν αιφνιδιαστεί από την ενέργεια. Συνολικά 9 υπερασπιστές της θέσης πέφτουν νεκροί και οι Κούρδοι φεύγουν από το σημείο με επιπλέον εξοπλισμό.

https://twitter.com/Servanenefrine/status/1274643217544331272

https://twitter.com/Servanenefrine/status/1274643844680896513

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί