Σύμμαχος Πούτιν: «Με πυραύλους Kinzhal θα κάνουμε ΠΥΡΗΝΙΚΗ στάχτη τη Φινλανδία σε 10 δεύτερα! Για τις ΗΠΑ έχουμε Sarmat»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, απλώς όχι στην επικράτειά τους».

«Πάγωσε» το Ελσίνκι, όχι από τις συνήθεις στην περιοχή πολικές θερμοκρασίες, αλλά από τις νέες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και αρχηγού του ρωσικού εθνικιστικού κόμματος “Rodina”, Αλεξέι Ζουραβλιοφ.

«Μπορούμε να κάνουμε πυρηνική στάχτη τη Φινλανδία σε 20 δεύτερα ή ακόμη και σε 10», ήταν η δήλωση-“φωτιά” του θερμόαιμου Ρώσου πολιτικού και μάλιστα on camera.

Ο στενός πολιτικός σύμμαχος του Β. Πούτιν σε παρέμβασή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση και σχολιάζοντας την επικείμενη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είπε:

«Εάν η Φινλανδία θέλει να ενταχθεί σε αυτό το μπλοκ, τότε ο στόχος μας είναι απολύτως νόμιμος – να αμφισβητήσουμε την ύπαρξη αυτού του κράτους. Αυτό είναι λογικό.

Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν το κράτος μας, ωραία: εδώ είναι ο πύραυλος Sarmat [Satan-2] για εσάς και θα γίνετε πυρηνική στάχτη εάν πιστεύετε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να υπάρχει.

Και η Φινλανδία λέει ότι είναι ένα με τις ΗΠΑ. Λοιπόν, μπείτε στη σειρά. Οι Φινλανδοί γενικά θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στη Ρωσία για την ύπαρξη του κράτους τους, για το γεγονός ότι η Φινλανδία υπάρχει ως χώρα. Στα σύνορα της Φινλανδίας δεν θα έχουμε στρατηγικά όπλα, αλλά κλάσης Kinzhal, που μπορούν να φτάσουν στη Φινλανδία σε 20 δευτερόλεπτα ή ακόμα και σε 10 δευτερόλεπτα.

Αν μέχρι στιγμής δεν είχαμε προβλέψει πιθανές εχθροπραξίες από την πλευρά της Φινλανδίας, τότε τώρα είναι πολύ πιθανές. Και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη, χωρίς αμφιβολία.

Η Φινλανδία υποκινείται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Οι Φινλανδοί δεν έχουν τίποτα να μοιραστούν μαζί μας. Λαμβάνουν περισσότερο από το 90% φυσικό αέριο, ξυλεία και πολλά άλλα από εμάς. Ποιος χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να πολεμήσει; Οι Φινλανδοί; Δεν φοβούνται ότι η Ρωσία θα τους επιθετεί. Φυσικά, αργά ή γρήγορα οι Αμερικανοί θα τους αναγκάσουν να το κάνουν.

Όπως ανάγκασαν την Ουκρανία να το κάνει, προσπαθούν να αναγκάσουν την Πολωνία και τη Ρουμανία. Και, όπως φαίνεται στην πράξη, τα καταφέρνουν. Είναι αδύνατο να πούμε ότι η Φινλανδία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και θα συμπεριφερθεί απέναντί ​​μας όπως πριν – αυτό δεν θα συμβεί. Οι Αμερικανοί θα τους υποκινήσουν σε προκλήσεις.

Αντέχουμε για πολύ καιρό. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα».

Σε άλλο σημείο ο Ρώσος πολιτικός μίλησε για τον κίνδυνο ενός Γ’Π.Π. με υπαιτιότητα των ΗΠΑ αλλά και για το πρώτο δυνατό χτύπημα του ΝΑΤΟ στη ρωσική επικράτεια:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Απλώς όχι στην επικράτειά τους. Θα προσπαθήσουν να μην οδηγήσουν σε πυρηνικά χτυπήματα, αλλά θα προσπαθήσουν να παρασύρουν ολόκληρη την Ευρώπη σε σύγκρουση με τη Ρωσία, να πυροδοτήσουν την κατάσταση στην Ασία [και] να βάλουν φωτιά σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. Για αυτούς αυτή θα είναι μια πολύ καλή διέξοδος από την εσωτερική οικονομική κρίση.

Η Αγία Πετρούπολη -η γενέτειρα του Πούτιν- θα μπορούσε να είναι ο πρώτος στόχος του ΝΑΤΟ σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία».

(φωτο:vid screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί