Στην Σαουδική Αραβία της επόμενες μέρες οι ελληνικοί Patriot – ΒΙΝΤΕΟ

Τα αντιαεροπορικά συστήματα μακράς εμβέλειας τύπου Patriot, αμερικανικής προέλευσης της 350 Πτέρυγας Κατευθυνόμενων βλημάτων, αναμένεται να αναχωρήσουν τις αμέσως επόμενες μέρες, μαζί με το απαραίτητο προσωπικό τους, για τη Σαουδική Αραβία.

Η μετακίνηση αυτή της συστοιχίας των εν λόγω αντιαεροπορικών συστημάτων έρχεται μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Σαουδική Αραβία για τη μεταξύ τους στρατιωτική συνεργασία και τη μεταφορά μίας Συστοιχίας στη Σαουδική Αραβία για την ενίσχυση της σαουδαραβικής αντιαεροπορικής ομπρέλας έναντι των επιθέσεων με drones και πυραύλους που πραγματοποιούν οι Χούθι από την Υεμένη εναντίον στρατιωτικών και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη χώρα.

Οι Σαουδάραβες θα καλύψουν πλήρως το κόστος της μεταφοράς και παραμονής της συστοιχίας και του έμπειρου προσωπικού της στη χώρα τους για όσο χρειαστεί και θα επενδύσουν επιπλέον χρήματα για την αναβάθμιση των συστημάτων στο επίπεδο PAC-3 και αυτό ως αντίτιμο στις υπηρεσίες της Ελλάδας προς το Βασίλειο των Σαούντ.

Η αποδοχή της πρόσκλησης σε βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας για την ενίσχυση της αεράμυνάς της από την Ελλάδα θα έχει ως αποτέλεσμα:

·         Την ενίσχυση κατά πολύ της συμμαχίας της Ελλάδας με την πλούσια αραβική χώρα

·         Οι χειριστές των συστημάτων αυτών εκ της Πολεμικής Αεροπορίας θα λάβουν πολύτιμη επιχειρησιακή εμπειρία κατά στόχων όπως είναι τα drones μικρού μεγέθους και  βαλλιστικοί πύραυλοι, έστω ιρανικής κατασκευής αλλά κοντά σε ανάλογους πυραύλους που έχει το τουρκικό οπλοστάσιο όπως οι Bora.

·         H πληρωμή της αναβάθμισης των συστημάτων στο πλέον σύγχρονο επίπεδο, αυτό των PAC-3 αφού η Ελλάδα μπορεί να κατέχει συστήματα του είδους και όχι “κατεβασμένα” όπως τα αντίστοιχα PAC-2  του Βασιλείου λόγω Ισραήλ.

·         Η Πολεμική Αεροπορία θα έχει τη δυνατότητα να δώσει επιχειρησιακή εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες σε όλο το προσωπικό των Α/Α αυτών συστημάτων μέσω της κυκλικής τοποθέτησής τους στη συστοιχία που θα βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία.

Ευχόμαστε καλή υπηρεσία στους χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας και η Παναγιά μαζί τους!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί