Στην Ερυθρά Θάλασσα θα στείλει φρεγάτα και το Βέλγιο

Στη διεθνή ναυτική δύναμη που έχει αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα κατά των Χούθι που στοχεύουν εμπορικά πλοία πρόκειται να συμμετάσχει με ένα πολεμικό πλοίο και το Βέλγιο.

Πρόκειται για τη φρεγάτα Louise-Marie είναι εξοπλισμένη με 16 αντιπυραυλικούς πυραύλους Sea Sparrow.

Από τον Νοέμβριο, πλοία που πλέουν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας έχουν γίνει στόχος πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Χούτι, σε μια προσπάθεια, όπως λένε οι αντάρτες, να βοηθήσουν τη Χαμάς στον πόλεμό της με το Ισραήλ.

Το αμερικανικό και το βρετανικό ναυτικό πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων των Χούτι στην Υεμένη καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου για να αποτρέψουν περαιτέρω επιθέσεις.

Η Χατζά Λαχντίμπ υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, πίεζε για τη συμμετοχή του Βελγίου στον διεθνή συνασπισμό της Ερυθράς Θάλασσας, αλλά τα αριστερά κόμματα του ομοσπονδιακού συνασπισμού ήταν απρόθυμα να εγκρίνουν κάτι τέτοιο.

Τελικά αυτή την εβδομάδα, συμφωνήθηκε εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να επιτραπεί η συμμετοχή της χώρας σε ναυτικές αποστολές στην Ερυθρά Θάλασσα, εάν το Βέλγιο χρησιμοποιούσε την προεδρία του στο Συμβούλιο της Ε.Ε για να αυξήσει τις πιέσεις για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και να επιτρέψει την πρόσβαση στην περιοχή για τις αυτοκινητοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Louise-Marie ναυπηγήθηκε το 1989 και πωλήθηκε στο Βέλγιο από τις Κάτω Χώρες το 2008.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί