Στα λημέρια των Ρώσων…Στην Μαύρη Θάλασσα το USS Donald Cook

Για 7η φορά το Αμερικανικό Ναυτικό θα κάνει αισθητή την παρουσία του στα νερά της Μαύρης Θάλασσας αφού το αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke USS Donald Cook ( DDG 75 ) διασχίζει τα Στενά με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα. Οι Η.Π.Α. θέλουν να κάνουν συχνότερα πλέον αισθητή την παρουσία τους στη Μαύρη Θάλασσα ασκούμενοι με τα […]

Για 7η φορά το Αμερικανικό Ναυτικό θα κάνει αισθητή την παρουσία του στα νερά της Μαύρης Θάλασσας αφού το αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke USS Donald Cook ( DDG 75 ) διασχίζει τα Στενά με κατεύθυνση τη Μαύρη Θάλασσα.

Οι Η.Π.Α. θέλουν να κάνουν συχνότερα πλέον αισθητή την παρουσία τους στη Μαύρη Θάλασσα ασκούμενοι με τα συμμαχικά προς αυτές Ναυτικά των κρατών της Μαύρης Θάλασσας που είναι σύμμαχοί των Η.Π.Α. . Οι Ρώσοι παρακολουθούν τις αμερικανικές κινήσεις στην περιοχή συχνά προκαλώντας τα αμερικανικά πλοία με εικονικές αεροπορικές προσβολές από αεροσκάφη της Ρωσικής Αεροπορίας που απογειώνονται από τη νότια Ρωσία.

Τα ναυτικά των χωρών της Μαύρης Θάλασσας πλην Τουρκίας είναι αρκετά κατώτερα σε ποιότητα του Ρωσικού Ναυτικού και για το λόγο αυτό οι Η.Π.Α. ενισχύουν την περιοχή η οποία ανήκει στη δικαιοδοσία του 6ου Στόλου ο οποίος έχει την έδρα του στη Νάπολη της Ιταλίας.

Ενδεικτικό της προσπάθειας αυτής των Η.Π.Α. είναι ότι το αντιτορπιλικό USS Roosvelt (DDG 80) είχε βρεθεί στην περιοχή μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο και αντικαθίσταται από το USS Donald Cook το οποίο έχει ξαναβρεθεί στην περιοχή για ασκήσεις όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Σχεδόν συνεχής δηλαδή η παρουσία του Αμερικανικού Ναυτικού στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί