• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στα χέρια των Ρώσων τουρκικό τεθωρακισμένο – Το περιφέρουν στην Μόσχα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα χέρια των Ρώσων τουρκικό τεθωρακισμένο – Το περιφέρουν στην Μόσχα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανωλεθρία στην Συρία για την Τουρκία...

Τις προηγούμενες εβδομάδες στην περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία υπήρξαν έντονες πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ του Συριακού Στρατού και των εξοπλισμένο εκ Τουρκίας στρατό των ισλαμιστών ανταρτών και του ίδιου του Τουρκικού στρατού.

Οι Τούρκοι διέθεσαν πολλά από τα οχήματά τους στους ισλαμιστές αντάρτες καθώς το υλικό τους είχε διαλυθεί από τη συνεχόμενες μάχες με το Συριακό Στρατό και οι ίδιοι έφεραν από αλλού πλειάδα υλικού για ιδία χρήση.

Παρά τα πολλά οχήματα και τους άνδρες που διέθεσαν οι Τούρκοι, η καθολική αεροπορική υπεροχή της Ρωσικής αεροπορίας στους συριακούς αιθέρες προκάλεσε τεράστια φθορά στο Τουρκικό υλικό και είναι και ένας από τους λόγους που οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Πολλά από τα οχήματα που εγκαταλείφθηκαν επειδή υπέστησαν βλάβες ή λόγο φόβου από τα πληρώματά τους περιήλθαν στην κατοχή των συριακών μονάδων που προέλαυναν. Ένα από αυτά βλέπετε παρακάτω να περιφέρεται στους δρόμους της.. Μόσχας. Πρόκειται περί ενός τεθωρακισμένου τροχοφόρου οχήματος Kipri, φαίνονται και τα σκασμένα λάστιχα, το οποίο μεταφέρεται κάπου στη Μόσχα και είναι λάφυρο από τη Συρία.

Πιθανόν οι Ρώσοι θα εξετάσουν εξονυχιστικά το όχημα καθώς βλέπουν και άλλη τεχνολογία αν έχουν την ευκαιρία ανεξάρτητα από το αν αυτά είναι αξιόμαχα ή όχι κατά τα δικά τους δεδομένα.