Από την Γερμανία έρχονται φοβερές ειδήσεις σε σχέση με την προετοιμασία της χώρας για πιθανή σύγκρουση!
Γίνεται λόγος ξεκάθαρα για δημιουργία περισσότερων καταφυγίων και άλλων χώρων προστασίας σε περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τον «Der Spiegel», το οποίο, όπως και άλλα γερμανικά μέσα επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενόψει της επιδείνωσης της κατάστασης διεθνών απειλών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές (BBK) και τα υπουργεία Εσωτερικών θέλουν να δημιουργήσουν περισσότερα καταφύγια στην χώρα.
«Η πρόθεση είναι επί του παρόντος να αναπτυχθούν βασικά σημεία καταφυγίων», είπε ένας εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών. Αναμένεται «εκτεταμένος συντονισμός», είπε. Ως εκ τούτου, η διαδικασία «θα πάρει κάποιο χρόνο».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, θα πρέπει να καταγράφεται συστηματικά ποιες εγκαταστάσεις είναι κατάλληλες για καταφύγια και χώρους προστασίας. Ανέφερε υπόγειους χώρους στάθμευσης, σταθμούς μετρό και υπόγεια. Τόσο τα δημόσια κτίρια όσο και οι ιδιωτικοί χώροι περιλαμβάνονται σε χώρους που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε καταφύγια.
Όπως συμπληρώνει το WDR, στην Γερμανία υπάρχουν επί του παρόντος (από τον Φεβρουάριο του 2024) περίπου 579 δημόσια καταφύγια. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές (BBK), σχεδόν 580.000 άνθρωποι μπορούσαν να βρουν προστασία εκεί.
Ωστόσο, τα 579 ειδικά καταφύγια είναι μόνο σε περιορισμένο βαθμό ικανά να χρησιμοποιηθούν. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ακινήτων (BImA) προχωρά ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως δεν υπάρχουν επί του παρόντος «διαθέσιμα δημόσια καταφύγια έτοιμα προς χρήση» στην Γερμανία . Αιτία: «Η λειτουργική συντήρηση των δημόσιων καταφυγίων διακόπηκε το 2007 λόγω της αλλαγής της κατάστασης ασφαλείας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».
Ο βρετανικός Guardian, επικαλούμενος επίσης το Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς το θέμα «παίζει» πανευρωπαϊκά, πως η Γερμανία καταρτίζει λίστα με καταφύγια εν μέσω εντάσεων με την Ρωσία, τα οποία θα εντοπίζονται με ψηφιακό τρόπο!
Συγκεκριμένα, θα καταρτιστεί ένας ψηφιακός κατάλογος αποθηκών και καταφυγίων έκτακτης ανάγκης, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τα βρίσκουν γρήγορα χρησιμοποιώντας μια προγραμματισμένη εφαρμογή τηλεφώνου. Οι άνθρωποι θα ενθαρρυνθούν επίσης να δημιουργήσουν προστατευτικά καταφύγια στα σπίτια τους μετατρέποντας υπόγεια και γκαράζ, είπε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.
Η Ευρώπη διολισθαίνει προς το παρελθόν των πολέμων!
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αλιγάτορας “μπούκαρε” σε κατάστημα στη Φλόριντα: Καρέ -καρέ η απομάκρυνσή του σε βίντεο
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Το chatbot Grok του Elon Musk μπαίνει σε 5.000 σχολεία στο Ελ Σαλβαδόρ
- “Βρικόλακες” σε βαθιά νερά: Μελέτη αποκαλύπτει την αρχαία σύνδεση μεταξύ χταποδιών και καλαμαριών
- Ν. Δένδιας: Η τρομοκρατική επίθεση στη γιορτή του Χανουκά στο Σίδνεϊ προκαλεί τον αποτροπιασμό μας
- Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε – Γνωρίστε το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο με τους 1.200 κατοίκους, vid
- O τελευταίος αγώνας του John Cena στα ρινγκ – Το βίντεο-αφιέρωμα και η συγκίνηση, vid
- Το θαυματουργό λεμόνι ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου!
- Με το ίδιο νόμισμα; Υπάρχει πρόθεση να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση;
- Εκτέλεσαν παιδόφιλο δολοφόνο στον δρόμο λίγες ώρες αφότου αποφυλακίστηκε, vid
- Προσομοίωση – σοκ δείχνει πώς 30 πακέτα τσιγάρα μπορούν να καταστρέψουν τους πνεύμονές σας, vid









