του πάρκου στο Μαρίνειο Μορφωτικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο Κάτω Ελληνικό), με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, ύψους 1,03 εκατ. ευρώ, από τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά και τον δήμαρχο, Γιάννη Κωνσταντάτο.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας και περιλαμβάνει πρόσθετη φύτευση στην έκταση των 10 στρεμμάτων με το υφιστάμενο αστικό πράσινο, διαδρομές περιπάτου και χώρους ανάπαυσης.
Σε δηλώσεις που ακολούθησαν της υπογραφής της σύμβασης, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε την -προ μηνών- υπόσχεσή του προς τον δήμαρχο και τους πολίτες της Αργυρούπολης, για το ότι η περιφερειακή διοίκηση «δίνει τέλος στις αναβολές και μετατρέπει τις εξαγγελίες σε έργα, γιατί ο Νότιος Τομέας δεν μπορεί να περιμένει άλλο».
Με αφορμή την σύμβαση, η υλοποίηση της οποίας «θα δώσει νέα πνοή σε ένα από τα πιο εμβληματικά πολιτιστικά τοπόσημα της περιοχής» ο κ. Χαρδαλιάς, μίλησε για την αγαστή συνεργασία με τον κ. Κωνσταντάτο, προκειμένου να λυθούν εκκρεμότητες δεκαετιών.
«Και δεν μένουμε μόνο σε αυτό, αλλά ανεβάζουμε ρυθμούς, για να παραδώσουμε μέχρι το 2028 όλα όσα έχουμε υποσχεθεί στους κατοίκους του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στο πλαίσιο του ολιστικού προγράμματος των 280+1 έργων: Την ανάπλαση του Οικογενειακού Πάρκου 208, τις παρεμβάσεις στη Λ. Αργυρουπόλεως, το νέο ΚΑΠΗ. Χωρίς καμία καθυστέρηση, πάμε μπροστά για να βελτιώσουμε πολυεπίπεδα την καθημερινότητα στον Νότιο Τομέα», συμπλήρωσε.
Ο κ. Κωνσταντάτος, αναφερόμενος στην ανάπλαση του πάρκου στο Μαρίνειο, τόνισε ότι θα μετατραπεί σε «όαση πρασίνου και ανάτασης για τους κατοίκους, ενώ με τη λειτουργία και του αναψυκτηρίου θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη Νότια Αθήνα». Ο δήμαρχος μίλησε για την υπέρβαση των μεγάλων καθυστερήσεων που σημειώθηκαν στην εκπόνηση των αναγκαίων μελετών και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Χαρδαλιά για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα για τη χρηματοδότηση του έργου.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρόδος: Ποινές κάθειρξης 600 ετών «μοίρασε» το Εφετείο Δωδεκανήσου σε δύο διακινητές μεταναστών
- Ουρές για βενζίνη στην Κίνα εν όψει αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων (Vid)
- Κ. Χατζηδάκης: 1 δις ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία
- Πολωνία: Ο δήμος Βαρσοβίας απαγορεύει την πώληση αλκοόλ τη νύχτα
- Θεσσαλονίκη: Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με το ΕΚΕΤΑ
- Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN): Η επίδραση της κρίσης στη Μέση Ανατολή – Η είσοδος στην Ινδία μετατίθεται για το 2027
- Ισπανίδα ποδηλάτισσα γλίτωσε από τον θάνατο για λίγα εκατοστά, Vid
- Αυτός θα είναι ο κόσμος που θα φέρουν σε 10 χρόνια από σήμερα, σύμφωνα με τον Μασκ – Vid
- Κεφαλονιά: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στον Αλειμματά – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Καλαμαριά: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου









