ΣΟΚ: Αυτό το επικίνδυνο υλικό στέλνει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας παραδέχτηκε ότι εκατοντάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα του βρετανικού στρατού θα μπορούσαν να περιέχουν αμίαντο, ένα δυνητικά επικίνδυνο υλικό που απαγορεύεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μερικά από αυτά τα τανκς πιθανότατα έχουν σταλεί στην Ουκρανία.

Πάνω από 2.000 τεμάχια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων τανκς Challenger 2 , οχημάτων μάχης πεζικού και οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Bulldog , που ανήκουν στις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να έχουν υλικά που περιέχουν αμίαντο (ACM), σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ο αμίαντος είναι μια ομάδα φυσικών ινωδών πυριτικών ορυκτών που είναι ανθεκτικά στη φωτιά και την διάβρωση. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός θερμικός και ηλεκτρικός μονωτήρας. Ωστόσο, όταν τα υλικά του αμιάντου καταστραφούν, μικροσκοπικές ίνες θα μπορούσαν να κολλήσουν στους πνεύμονες, οδηγώντας σε αμιάντωση – μια ουλή στον πνευμονικό ιστό – και μεσοθηλίωμα , έναν τύπο καρκίνου.

Οι νομοθέτες του Ηνωμένου Βασιλείου εισήγαγαν για πρώτη φορά νόμους που απαγορεύουν τον αμίαντο στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Από το 1999, η εισαγωγή, η προμήθεια και η χρήση όλου του αμιάντου έχουν ουσιαστικά απαγορευτεί στην χώρα. Το 2005 εκδόθηκε η απαγόρευση του αμιάντου σε ολόκληρη την ΕΕ. Έκτοτε, το μπλοκ έχει εκδώσει μια πληθώρα οδηγιών για την περιβαλλοντική ρύπανση, την χημική ασφάλεια, την προστασία των εργαζομένων και τα καταναλωτικά προϊόντα σχετικά με την χρήση επικίνδυνου αμιάντου.

scr αρχείου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί