Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός γύρω από τη Σλαβιάνσκ! Πρόκειται για το ΑΡΧΗΓΕΙΟ των ουκρανικών Ε.Δ. στο Ντονμπάς

Πόρτα-πόρτα πάνε οι Ρώσοι που εξακολουθούν να μην ρίχνουν ακόμα περισσότερες δυνάμεις στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις ενόψει επίθεσης στην πόλη Σλαβιάνσκ, που αποτελεί το αρχηγείο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ντονμπάς, προειδοποίησε χθες Παρασκευή μέσω Facebook το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς, στην περιοχή βρίσκονται ως και 20 σχηματισμοί μάχης του ρωσικού στρατού, με μηχανοκίνητο πεζικό, πυροβολικό και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, που διαθέτουν από 600 ως 800 στρατιωτικούς η καθεμιά.

Διοικητικά, η Σλαβιάνσκ υπάγεται στην περιφέρεια Ντανιέτσκ που αποτελεί με τη σειρά της μία από τις δύο μεγάλες Δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται κοντά στη Σεβεροντονιέτσκ, όπου συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές εχθροπραξίες εδώ και αρκετές ημέρες. Ο ρωσικός στρατός και οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν ανακοινώσει ήδη πως η Σεβεροντονιέτσκ έχει πέσει σχεδόν ολόκληρη στα χέρια τους.

https://twitter.com/i/status/1532800347399499776

Εγκαταλείπουν την πόλη οι κάτοικοι πριν αρχίσουν οι μάχες

“Οι βόμβες πέφτουν πιο συχνά”: γύρω στους 100 κατοίκους του Σλαβιάνσκ που δεν διαθέτει πλέον ηλεκτρικό και νερό, την εγκατέλειψαν την Παρασκευή, την ώρα που ο δήμαρχος καλούσε τους πολίτες να φύγουν όσο είναι ακόμη καιρός.

“Η κατάσταση επιδεινώνεται, οι εκρήξεις γίνονται ολοένα και ισχυρότερες και οι βόμβες πέφτουν πιο συχνά”, εξήγησε η 18χρονη φοιτήτρια Γκουλνάρα Εβχαρίποβα, καθώς επιβιβαζόταν σε ένα από τα πέντε μικρά λεωφορεία που περίμεναν έξω από το δημαρχιακό μέγαρο.

Ο Βαντίμ Λιάχ, ο δήμαρχος του Σλαβιάνσκ, το οποίο προπολεμικά αριθμούσε 100.000 κατοίκους, είπε ότι σήμερα σημειώθηκαν νέοι βομβαρδισμοί στην περιφέρεια της πόλης, με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι γραμμές υψηλής τάσης.

“Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, διακόπηκε η παροχή νερού. Η καλύτερη λύση σε αυτήν την κατάσταση είναι η εκκένωση. Φροντίστε τον εαυτό σας. Φτιάξτε τις βαλίτσες σας”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram.

(φωτο:vid screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί