Σε παραγωγή οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Barak-ER

Η Ισραηλινή Αεροπορική Βιομηχανία φέρεται να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ανάπτυξης και δοκιμών των πυραύλων επιφανείας-αέρος Barak-ER ( όπου ER: Extended Range ) αφού το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οι Barak-ER έχουν μήκος 5.8 μ., διάμετρο 22.7 εκ. και βάρος 400 κιλών με την κεφαλή θραυσμάτων να έχει βάρος 23 κιλά. Οι αρχικοί Barak, δηλαδή η κλασσική έκδοση έχει εμβέλεια 70 χλμ. και με την προσθήκη ενός booster, επιτυγχάνεται η εμβέλεια των 150 χλμ. που επιθυμεί η εταιρεία για τον Barak-ER.

Οι τελευταίες δοκιμές της νέας έκδοσης του πυραύλου πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του περασμένου Μαρτίου με τη χρήση τηλεμετρίας για την κατεύθυνσή του και τελικά ο πύραυλος πέτυχε το στόχο του, ένα drone χωρίς όμως την πολεμική κεφαλή των 23 κιλών η οποία δεν είχε προστεθεί στη δοκιμή όπως είναι η συνήθης πρακτική. Με τις δοκιμές να έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς, ξεκίνησε η παραγωγή των πυραύλων καθώς υπάρχει πελάτης ο οποίος έχει αγοράσει τους εν λόγω πυραύλους, εκτός των Ισραηλινών, και ο οποίος δεν κατονομάζεται από τους Ισραηλινούς, ούτε φυσικά πόσα κομμάτια έχει παραγγείλει.