δύο ρωσικά μαχητικά Su-27 που ήταν σε υπηρεσία εντόπισαν εναέριο στόχο που πλησίαζε τα σύνορα της χώρας πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, όπως δήλωσε το Εθνικό Κέντρο Άμυνας.
Ένα βίντεο ενός ρωσικού Su-27 που αναχαιτίζει ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο B-52H της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Διανομής Οπτικής Πληροφορίας για την Άμυνα των ΗΠΑ.
Το βίντεο, που καταγράφηκε από το Επιτελείο των Πολεμικών Αερομεταφορών των ΗΠΑ στην Ευρώπη δείχνει το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος να πλησιάζει τον βομβιστή και να πετάει μπροστά από το αεροπλάνο.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το μαχητικό Su-27 πετούσε σε ασφαλή απόσταση «σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου».
Ο στρατηγός Τζέφρι Χαρίτζιαν, διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική, δήλωσε ότι μια τέτοια συμπεριφορά είναι απερίσκεπτη και ασυμβίβαστη με τους διεθνείς κανονισμούς πτήσεων.
Видео сопровождения Российскимии🇷🇺 Су-27, этого борта, над акваторией Чёрного моря. pic.twitter.com/mnnV1Q3PGV
— PlaneRadar (@ua4wiy_) August 29, 2020
Από την πλευρά του ο Ρώσος συνταγματάρχης Νικολάι Αντόσκιν σχολίασε τις κατηγορίες του διοικητή των Πολεμικών Αερομεταφορών των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική εναντίον των Ρώσων πιλότων που παρεμποδίζουν τον αμερικανικό βομβιστή.
«Οι πιλότοι μας, αποδεικνύουν πάντα τον επαγγελματισμό τους σε συγκρούσεις. Η αναχαίτιση, η προσέγγιση του αεροπλάνου είναι η απλούστερη, μια στοιχειώδης εργασία», είπε.
Σύμφωνα με τον Αντόνσκιν, οι Αμερικανοί προσπαθούν διαρκώς να «αποδώσουν» την ευθύνη στη Ρωσία για διάφορα περιστατικά.
Για αρκετές εβδομάδες τώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγνωρίζει αεροσκάφη των ΗΠΑ που πλησιάζουν τα σύνορα της Ρωσίας στον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα. Στη συνέχεια, τα αεροσκάφη αναγνώρισης και οι βομβιστές αναχαιτίστηκαν από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27.
Η επίσημη εφημερίδα του στρατού, Krasnaya Zvezda, ανέφερε στις 28 Αυγούστου ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν εντοπίσει 38 ξένα αεροσκάφη που συμμετείχαν σε δραστηριότητες αναγνώρισης κοντά στον εναέριο χώρο της χώρας.
(Sputniknews – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Όρκες αναποδογύρισαν σκάφος!
- Η Ρωσία παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτικών
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
Κύρια Θέματα

















