• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παγκόσμιο μήνυμα Πούτιν με την εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Zircon (vid)

Παγκόσμιο μήνυμα Πούτιν με την εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Zircon (vid)

Υπερηχητικός πύραυλος Zircon εκτοξεύτηκε επιτυχώς και έπληξε στόχο στη Θάλασσα του Μπάρεντς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Επιτυχής ήταν η εκτόξευση του ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου Zircon στη Θάλασσα του Μπάρεντς.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ο πύραυλος έπιασε ταχύτητα Mach 8.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαιρέτησε την επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου, τονίζοντας ότι πρόκειται για σημαντικό γεγονός για τη χώρα του που συμβάλλει στην ασφάλεια του έθνους

Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους συμμετείχαν στη δοκιμή και ευχαρίστησε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγού του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Βαλερί Γκερασίμοφ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για τη δουλειά σας και τα αποτελέσματά της και να εκφράσω την ελπίδα ότι στο μέλλον όλοι οι ειδικοί που θα εμπλέκονται στον εξοπλισμό του ρωσικού στρατού θα συνεχίσουν να εργάζονται τόσο αποτελεσματικά και επίμονα όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Δείτε το βίντεο της εκτόξευσης:

Ο πύραυλος Zircon μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και Mach 9, δηλαδή εννέα φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου. Θα έχει λειτουργικό εύρος 1.000 χιλιομέτρων, ικανό να χτυπήσει τόσο στόχους σε νερό όσο και χερσαίους.

Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι πύραυλοι Zircon πρόκειται να τοποθετηθούν σε πυρηνικά υποβρύχια και πλοία, αλλά υπάρχουν επίσης σχέδια για την ανάπτυξη μιας έκδοσης για τις χερσαίες δυνάμεις.

Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που έθεσε σε χρήση υπερηχητικό όπλο μετά την κυκλοφορία του Avangard, τον Δεκέμβριο του 2019.

Βέβαια, εκτός από τους πυραύλους Avangard και Zircon, το φιλόδοξο υπερηχητικό πρόγραμμα της Ρωσίας περιλαμβάνει, επίσης, και τον Kinzhal.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr