Ρουμανικά ΤΑΝΚΣ κατευθύνονται στην Μολδαβία – ΧΑΜΟΣ με Ρωσία και ΝΑΤΟ, vid

Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες από Μόσχα...

Οι Ρώσοι εξακολουθούν να προειδοποιούν πως το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει ένοπλη πρόκληση κατά της Υπερδνειστερίας.

Η Μόσχα θεωρεί ως «βέβαιη» την εισβολή της Ουκρανίας, αλλά και της Μολδαβίας στην Υπερδνειστερία (μάλιστα πηγές της Μόσχας αναφέρουν ότι έχει συσταθεί κοινό στρατηγείο Ουκρανών και Μολδαβών με την ηγεσία και τον συντονισμό Αμερικανών και Βρετανών αξιωματικών).

Οι τρέχουσες εντάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ της χώρας και της Ρωσίας, όπως διαβάσατε νωρίτερα στο ΕΛ.

Πλέον βίντεο που κυκλοφορεί δείχνει ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΤΑΝΚΣ να κατευθύνονται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στην Μόσχα θεωρούν πως οι Ουκρανοί και το ΝΑΤΟ θέλουν να ανοίξουν ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ!!!!

Νωρίτερα ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε πως η Ρωσία, αν χρειαστεί, θα χτυπήσει και ΕΚΤΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε λόγια για προβοκάτσια που ετοιμάζεται.

Η Υπερδνειστερία, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της οποίας αποτελείται από Ρώσους, αποσχίστηκε το 1990 από την ρουμανόφωνη ως επί το πλείστον Μολδαβία και κατά τη διάλυση της ΕΣΣΔ τον επόμενο χρόνο Ρώσοι αυτονομιστές πολέμησαν τις κυβερνητικές δυνάμεις και μετά από έναν σύντομο εμφύλιο πόλεμο η Υπερδνειστερία αυτονομήθηκε de facto.

Το ΝΑΤΟ σκοπεύει να «αποστρατιωτικοποιήσει» την Υπερδνειστερία για να καταλάβει την τεράστια στρατιωτική αποθήκη Cobasna. Εκεί σταθμεύουν 1.500 Ρώσοι στρατιώτες (Επιχειρησιακή Ομάδα Ρωσικών Δυνάμεων στην Υπερδνειστερία/πρώην 14η Στρατιά), έχοντας αναπτυχθεί εκεί για να φρουρήσουν περίπου 22.000 τόνους εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αποθήκη όπλων και πολεμοφοδίων στην Ευρώπη, η οποία είναι ικανή να τροφοδοτήσει έναν πόλεμο ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!!!

photo freepik

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί