Ρώσοι σε ΗΠΑ: Η νέα βοήθειά σας θα στείλει χιλιάδες Ουκρανούς στην “κρεατομηχανή”

Το Κίεβο περιμένει πως με τη στρατιωτική βοήθεια που ενέκριναν οι ΗΠΑ, ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα ενισχύσει την άμυνά του εναντίον της Μόσχας,

ενώ εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ προειδοποιεί πως τα χρήματα θα “ενθυλακωθούν” και “δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί θα πάνε στην κρεατομηχανή”.

Χθες, Σάββατο, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της προώθησης ενός πολυαναμενόμενου πακέτου βοήθειας ύψους σχεδόν 61 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία στη Γερουσία, όπου αναμένεται να εγκριθεί και ακολούθως να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο αναπληρωτής αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, Ντμίτρι Πολιάνσκι, έγραψε σήμερα πως δεν υπάρχει “τίποτα να εορταστεί εδώ”.

Ανέφερε πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί και “περισσότερα χρήματα θα ενθυλακωθούν, περισσότερα όπλα θα κλαπούν και δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί θα πάνε στην κρεατομηχανή”. Πρόσθεσε πως η ήττα της Ουκρανίας είναι “αναπόφευκτη”.

Η Ουκρανία, που αγωνίζεται να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αμύνεται απέναντι στη ρωσική εισβολή με μαζική δυτική υποστήριξη εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ έγραψε στο Facebook πως περίπου 50 δισ. δολάρια του πακέτου θα δαπανηθούν για την άμυνα της Ουκρανίας. Αυτό σημαίνει περισσότερα όπλα για την Ουκρανία, περιλαμβανομένων περισσότερων αντιαεροπορικών και μεγαλύτερου βεληνεκούς βλημάτων.

Άλλα 7,8 δισ. δολάρια προορίζονται για την υποστήριξη του προϋπολογισμού της Ουκρανίας. Επίσης, ένα 1,57 δισ. δολάρια σχεδιάζεται ως οικονομική βοήθεια και 400 εκατ. δολάρια για την προστασία των συνόρων και την αποναρκοθέτηση, σύμφωνα με τον Σμίχαλ.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν επίσης προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση σημαντικών υποδομών, είπε. Οι ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας αποτελούν συχνά στόχο ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα έγραψε στο X (πρώην Twitter) σχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ πως ήταν: “Μια κακή μέρα για τον Πούτιν. Μια κακή μέρα για όποιον τόλμησε να πιστέψει πως η Αμερική θα μπορούσε να διστάζει όταν πρόκειται να προστατεύσει κάτι και εκείνους που υπερασπίζεται”.

απεμπε-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί