Ρωσικά Drones που καταρρίπτουν….τουρκικά drones (ΒΙΝΤΕΟ)

Εφόσον όλοι έχουν μπεί στο χορό της ανάπτυξης drones, η Ρωσία δε θα μπορούσε να λείπει από το.. πανηγύρι και ανέπτυξε εδώ και κάποιο διάστημα, δικά της συστήματα του τύπου με το Lancet να είναι ένα τυπικό παράδειγμα drone αυτοκτονίας ( loitering munition) το οποίο έχει ήδη δει δράση στην Συρία.

Πρόκειται για ένα μικρό drone το οποίο μπορεί  να φέρει μία σχετικά μικρή κεφαλή αλλά αποτελεσματική από τη στιγμή που θα προσβάλει τις οροφές των οχημάτων ή θα κατευθύνεται από το χειριστή του, εναντίων επίγειων οχυρωμένων στόχων. Στη Συρία χρησιμοποιήθηκε τόσο για την προσβολή οχημάτων των ανταρτών, όσο και για την προσβολή αυτών εντός οχυρωμένων θέσεων στο έδαφος με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Σε βίντεό τους για το Lancet, οι Ρώσοι δείχνουν μέχρι και προσβολή από drone του τύπου, ενός τουρκικού UAV τύπου ΤΒ2-Bayraktar και την ακόλουθη καταστροφή του.

Οι Τούρκοι εκνευρίστηκαν με αυτό αφού πιστεύουν ότι τα drones τους είναι κορυφαία τεχνολογία και δε χρειάζονται τίποτα άλλο, τουλάχιστον αυτό λένε στην κοινή γνώμη, και έρχονται οι Ρώσοι και χαλάνε το αφήγημα! Γι αυτό αφιερώθηκαν μερικά δελτία ειδήσεων στο ζήτημα αν και οι Ρώσοι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και αυτό είναι σα να λένε ήδη στους Τούρκους τι θα πάθουν τα ΤΒ2-Bayraktar που έχουν δώσει στους Ουκρανούς, σε περίπτωση πολέμου. Ούτε μαχητικό θα χρειαστεί να σηκώσουν, θα τα ρίξουν με τα δικά τους Lancet.