Ρωσία: Πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έγινε υποδιοικητής της Βάγκνερ μετά την ανακοίνωση αποχώρησής της από Μπακχμούτ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, ο στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ, εντάχθηκε στις δυνάμεις της Βάγκνερ στη θέση του υποδιοικητή.

Σε δύο βίντεο που αναρτήθηκαν από τον πολεμικό ανταποκριτή Αλεξάντρ Σιμόνοφ στο Telegram, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, εμφανίζεται ντυμένος με εξάρτηση μάχης της Βάγκνερ να επισκέπτεται στρατόπεδο εκπαίδευσης και να στο Μπαχμούτ σε ρωσικές θέσεις στην πόλη.

Οι εικόνες αυτές συνέπεσαν με τη δημοσιοποίηση δύο μαγνητοσκοπημένων δηλώσεων του ιδρυτή της Βάγκνερ, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, που εξαπέλυσε εκ νέου οργισμένες κατηγορίες ότι το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εσκεμμένα δεν δίνει επαρκή πολεμοφόδια στις δυνάμεις του. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Ο Μιζίντσεφ, που ενορχήστρωσε την πολιορκία της ουκρανικής πόλης Μαριούπολη κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου πέρυσι, έγινε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, υπεύθυνος για την επιμελητεία και τις προμήθειες, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις σε βάρος του Μιζίντσεφ τον Ιούνιο, χαρακτηρίζοντάς τον «Χασάπη της Μαριούπολης» για τον ρόλο του στην πολιορκία.

(με πληροφορίες από newsit. gr / scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί