Με…βρισιές αποχωρεί η Wagner από Μπακχμούτ: Αφήνει τα ηνία στον Πούτιν, vid

Νέο επεισόδιο στο ρωσικό σόου;;

Ξανά μπροστά τον ηγέτη της Wagner βάζει το Κρεμλίνο στο επικοινωνιακό παιχνίδι.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, ανέφερε σε σημερινή του δήλωση ότι οι δυνάμεις του θα αποχωρήσουν από το Μπαχμούτ στις 10 Μαΐου.

Μάλιστα ανακοίνωσε πως θα αφήσει την περιοχή στην δικαιοδοσία των τακτικών Ε.Δ. της Ρωσίας, δηλαδή αμιγώς στον Πούτιν.

Θυμίζουμε πως από τις αρχές του φθινοπώρου, στην ευρύτερη περιοχή του Μπακχμούτ, όπου λαμβάνουν χώρα οι αιματηρότερες μάχες του πολέμου, επιχειρούν ως επί το πλείστον μονάδες της οργάνωσης Wagner.

«Δηλώνω εκ μέρους των μαχητών της Wagner, εκ μέρους της διοίκησης της Wagner, στις 10 Μαΐου 2023 είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε θέσεις στον οικισμό του Μπαχμούτ σε μονάδες του υπουργείου Άμυνας και να αποσύρουμε ό,τι έχει απομείνει από τη Wagner σε στρατόπεδα επιμελητείας για να επουλώσουμε τις πληγές μας.

Αποσύρω τις μονάδες της Wagner από το Μπαχμούτ καθώς λόγω της έλλειψης πυρομαχικών είναι καταδικασμένες να χαθούν αναίτια».

Δεν είναι η πρώτη φορά που…παραπονιέται για την υποτιθέμενη έλλειψη πυρομαχικών στο μέτωπο.

Φαίνεται πως πρόκειται για ένα κακοστημένο ρωσικό σόου για…δυτική κατανάλωση.

Μάλιστα ο ίδιος δημοσίευσε βίντεο, το οποίο τον δείχνει να στέκεται πίσω από πτώματα Ρώσων μισθοφόρων και να βρίζει στην κάμερα:

«Αυτοί είναι οι άνδρες της Βάγκνερ που σκοτώθηκαν σήμερα. Το αίμα τους είναι ακόμα ζεστό! Κατέγραψέ τους όλους. Σοιγκού! Γκεράσιμοφ! Πού είναι τα γ@@@να τα πυρομαχικά;»:

(απεμπε-EPA photo)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί