Ρωσία: Έτοιμος ο νέος υπερηχητικός πύραυλος Zicron (βίντεο)

Με το διεθνές κλίμα να θυμίζει ή ακόμα και να είναι χειρότερο από τον Ψυχρό Πόλεμο, ρωσικά ΜΜΕ προβάλλουν την ολοκλήρωση των δοκιμών ενός νέου υπερηχητικού πυραύλου. Πρόκειται για τον σύγχρονο πύραυλο θαλάσσης-θαλάσσης με την ονομασία Zircon, ο οποίος θα είναι σύντομα έτοιμος για χρήση, ικανός να καταστρέψει σε δευτερόλεπτα πλοία του εχθρικού στόλου. Χαρακτηριστικό […]

Με το διεθνές κλίμα να θυμίζει ή ακόμα και να είναι χειρότερο από τον Ψυχρό Πόλεμο, ρωσικά ΜΜΕ προβάλλουν την ολοκλήρωση των δοκιμών ενός νέου υπερηχητικού πυραύλου.

Πρόκειται για τον σύγχρονο πύραυλο θαλάσσης-θαλάσσης με την ονομασία Zircon, ο οποίος θα είναι σύντομα έτοιμος για χρήση, ικανός να καταστρέψει σε δευτερόλεπτα πλοία του εχθρικού στόλου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ανάπτυξη αυτού του πυραύλου είχε προκαλέσει πρωτοσέλιδα στον διεθνή Τύπο, ενώ ο αρχηγός του στόλου των ΗΠΑ, ναύαρχος Charles A. Richard, τον είχε χαρακτηρίσει «απειλή» για την Αμερική.

«Τα υπάρχοντα συστήματα εντοπισμού που διαθέτουμε στο έδαφος και στο Διάστημα μπορεί να μην επαρκούν για τον εντοπισμό αυτών των υπερηχητικών πυραύλων», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.


Ο Zircon κατασκευαζόταν επί επτά χρόνια, ενώ έχει δοκιμαστεί σε βολές από φρεγάτες και υποβρύχια στη θάλασσα βόρεια της Ρωσίας. Ο πύραυλος φτάνει σε επιτάχυνση τα 9 μαχ και αναπτύχθηκε για στόχους θαλάσσης, όπως αεροπλανοφόρα και φρεγάτες, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για στόχους στην ξηρά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί