Πρόταση Γ’Π.Π.!! «Θα μπορούσαμε να στείλουμε βρετανικά στρατεύματα στην Ουκρανία»

Ουκρανία ώρα μηδέν!!

«Τα βρετανικά στρατεύματα ενδέχεται να αναπτυχθούν στην Ουκρανία για πρώτη φορά για να εκπαιδεύσουν στρατιώτες, καθώς οι προσπάθειες εκπαίδευσης στο έδαφος εντείνονται μεταξύ της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας και των διεθνών συμμάχων της».

Ο Γκραντ Σαπς, νέος υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αποδεικνύεται…χειρότερος από τον προκάτοχό του, αποκαλύπτοντας σε συνέντευξή του στην The Telegraph ότι συζητά ένα σχέδιο κινητοποίησης βρετανικών στρατευμάτων με τους στρατιωτικούς του αρχηγούς.

«Σήμερα μιλούσα για το ότι τελικά η εκπαίδευση θα έρθει πιο κοντά και στην πραγματικότητα και στην Ουκρανία. Ιδιαίτερα στα δυτικά της χώρας, νομίζω ότι η ευκαιρία μας».

Το σχέδιο, όπως αναφέρθηκε, σηματοδοτεί μια δραματική αλλαγή από την προηγούμενη αποφυγή του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων συμμάχων να εφαρμόσουν επίσημη στρατιωτική παρουσία στην περιοχή για να αποφευχθεί η άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης για τον στρατό της Ουκρανίας, που υποστηρίζεται από άλλα 10 δυτικά έθνη, έχει διδάξει δεξιότητες σε περισσότερους από 26.500 νεοσυλλέκτους και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 30.000 στρατιώτες μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εκτός από την προσφορά εκπαίδευσης στο έδαφος της Ουκρανίας, ο Shapps είπε ότι βρετανικές αμυντικές εταιρείες όπως η BAE Systems μεταφέρουν την παραγωγή στη χώρα. Είναι κάτι που ελπίζει να δει να κάνουν και περισσότερες βρετανικές εταιρείες.

«Είμαι πρόθυμος να δω και άλλες βρετανικές εταιρείες να κάνουν το ίδιο καλά κάνοντας το ίδιο πράγμα», είπε ο Σαπς, σύμφωνα με την The Telegraph.

«Οπότε πιστεύω ότι θα υπάρξει μια κίνηση για περισσότερη εκπαίδευση και παραγωγή (σ.σ. όπλων) εντός Ουκρανίας».

Ο Shapps επίσης υποστήριξε την ιδέα του βρετανικού ναυτικού να βοηθά την Ουκρανία στη Μαύρη Θάλασσα.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί