Προς «ολοκαύτωμα»: Αυτούς τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους θα έχουν τα ρωσικά υποβρύχια, vid

Οι πύραυλοι κρουζ Kalibr έχουν επιχειρησιακό βεληνεκές έως και 4.500 km και μπορούν να φορτιστούν με πυρηνικές κεφαλές, ενώ τα υπερηχητικά βλήματα Zircon είναι ασυναγώνιστα στις χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο διοικητής του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού ναύαρχος Viktor Liina επιβεβαίωσε ότι τα υποβρύχια Antey 949A της χώρας εκσυγχρονίζονται και θα εξοπλιστούν με νέα όπλα.

Νωρίτερα, πηγή του Sputnik στην ναυπηγική βιομηχανία είπε ότι τα υποβρύχια θα γίνουν τα πιο βαριά οπλισμένα υπόγεια σκάφη με έως και 72 πυραύλους κρουζ επί του σκάφους, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Kalibr, Oniks και Zircon.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, τα υποβρύχια της 949A θα αναλάβουν στρατιωτικά καθήκοντα παρόμοια με αυτά που κάνουν τα υποβρύχια της κλάσης Yasen.

«Ο εκσυγχρονισμός ενός υποβρυχίου του Project 949 βρίσκεται σε εξέλιξη. θα εξοπλιστεί με νέο πυραυλικό σύστημα, νέα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και επικοινωνιών και θα υπάρξουν νέες βοηθητικές υπηρεσίες. Έχει άλλο όγκο μετατόπισης, αλλά θα λύσει εργασίες παρόμοιες με τους υποβρύχιους Yasen», δήλωσε ο ναύαρχος Viktor Liina στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Τα υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων Yasen είναι εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr και Oniks. Στο μέλλον, τα τρομερά οπλοστάσια τους θα ενισχυθούν με υπερηχητικά Zircon που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καταστρέφουν εχθρικά πλοία.

Ο πύραυλος κρουζ Kalibr ανταγωνίζεται τα πιο διάσημα αμερικανικά βλήματα Tomahawk, ενώ οι πύραυλοι Zircon πετούν σχεδόν 11 φορές πιο γρήγορα, παρόλο που είναι διπλάσιοι. Εκτός από την Ρωσία, μόνο η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν διαθέτουν τέτοια προηγμένα υπερηχητικά όπλα.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RIA NOVOSTI POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί