Πούτιν: «Με νέα υπερηχητικά όπλα θα απαντήσουμε στις ενέργειες του ΝΑΤΟ»

Υπερηχητικά όπλα, με μέγιστη ταχύτητα 9 Mach, έχει αναπτύξει η Ρωσία, όπως αποκάλυψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.


Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρώσο πρόεδρο, τα συγκεκριμένα υπερόπλα που θα εμφανίσει η Μόσχα στο εγγύς μέλλον, αποτελούν την απάντηση της Μόσχας στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ειδικούς, υποστήριξε πως η ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων είναι η «απαραίτητη απάντηση στις ενέργειες της Δύσης».

«Έχουμε πραγματοποιήσει δοκιμές με επιτυχία και από την αρχή του έτους θα οπλιστούμε με νέους υπερηχητικούς πυραύλους ταχύτητας 9 mach που θα έχουν βάση τη θάλασσα», είπε ο Πούτιν, σημειώνοντας πως η ανάπτυξή τους αποτελεί «απάντηση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ που αποτελούν απειλή» για τη Ρωσία.

«Τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο που συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας αναπτύσσονται στην Πολωνία και τη Ρουμανία και οι εκτοξευτές που βρίσκονται εκεί, τύπου Mk-41, μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με συστήματα Tomahawk. Αλλά αυτό δημιουργεί επίσης απειλές για εμάς. Αυτό είναι το προφανές γεγονός. Παρά τις εκκλήσεις μας να μην το κάνουν, τι συνέβη; Αυτό που βλέπουμε τώρα. Ως απάντηση, αναγκαστήκαμε, θέλω να το τονίσω αυτό, αναγκαστήκαμε να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε υπερηχητικά όπλα. Αυτή είναι η απάντησή μας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν έχει αποκαλύψει πως κοντά στην ολοκλήρωσή τους βρίσκονται και οι δοκιμές των υπερηχητικών πυραύλων Zircon.

(Sputniknews)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί