Πως λειτουργεί ένα Οπλικό Σύστημα Εγγύς Αεράμυνας ( CIWS ) Phalanx (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα σύστημα CIWS( Close In Weapons System) είναι πρακτικά η τελευταία γραμμή άμυνας ενός πολεμικού πλοίου απέναντι σε εισερχόμενους πυραύλους, αεροσκάφη και drones καθώς μπορεί αν εμπλέξει αυτόνομα αλλά και μέσω του χειριστή, στόχους και αν τους καταστρέψει με επιτυχία. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα 6κανο πυροβόλο των 20 χιλ. με πολύ υψηλό ρυθμό εκρηκτικών βολών και το δικό του ραντάρ για την […]

Ένα σύστημα CIWS( Close In Weapons System) είναι πρακτικά η τελευταία γραμμή άμυνας ενός πολεμικού πλοίου απέναντι σε εισερχόμενους πυραύλους, αεροσκάφη και drones καθώς μπορεί αν εμπλέξει αυτόνομα αλλά και μέσω του χειριστή, στόχους και αν τους καταστρέψει με επιτυχία. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα 6κανο πυροβόλο των 20 χιλ. με πολύ υψηλό ρυθμό εκρηκτικών βολών και το δικό του ραντάρ για την εμπλοκή και καταστροφή των εισερχόμενων εχθρικών στόχων. Είναι δε αρκετά επιτυχημένο ώστε να έχουν αναπτυχθεί εκδόσεις του συστήματος και από άλλες χώρες για χρήση στα ναυτικά τους.

Το σύστημα τοποθετείται στην πλώρη ή την πρύμνη του πλοίου επί σημείου που μπορεί να αντέξει το βάρος του συστήματος αλλά και θα προσφέρει κάλυψη άνω των 180 μοιρών πέριξ του πλοίου.  Αρκετά πλοία φέρουν από ένα έως και 2 τέτοια συστήματα για την αυτοπροστασία τους. Στο παρακάτω πολύ διδακτικό και επεξηγηματικό βίντεο, δίνονται όλες οι πληροφορίες για την κατανόηση του συστήματος και της λειτουργίας του.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί