Πώληση μαχητικών Mirage του Κατάρ

Το Κατάρ προχωρά στην άμεση πώληση συνολικά 12 εκ των μαχητικών τύπου Mirage 2000 που διαθέτει σε αεροπορική εκπαιδευτική εταιρεία.
Η αγοράστρια εταιρεία, Aviation Ares, πρόκειται να αγοράσει τα 12 μεταχειρισμένα Mirage 2000-5 του Κατάρ και να τα εντάξει στο δυναμικό της για παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης ως Agressor σε αεροπορίες που επιθυμούν τέτοιου είδους εκπαίδευση όπως είναι για παράδειγμα η αμερικανική Top Aces η οποία έχει στη διάθεσή της αεροσκάφη τύπου Mirage F-1 και άλλες.
Το ερωτηματικό στην εν λόγω είδηση,  οποία δημοσιεύθηκε από γαλλικούς ιστό τόπους, είναι ότι το Κατάρ έχει μεν λόγο για απόσυρση ή πώληση των Mirage 2000-5 του λόγω της αγοράς των Rafale, αλλά η έλευση των Rafale απέχει αρκετά ακόμα από το να ολοκληρωθεί με τους Καριανούς να έχουν παραλάβει μερικά μόνο εκ των 36 Rafale που έχουν παραγγείλει.
Γι αυτό είναι άξιο απορίας, σε περίπτωση που ισχύει η είδηση, το πως σκέφτονται οι Άραβες για τη σύνθεση της αεροπορίας τους. Η όλη λογική της διάθεσης αεροσκαφών σε εταιρείες εκπαίδευσης, σταδιακά κερδίζει έδαφος, τόσο για τις χώρες που πωλούν τα μαχητικά τους, όσο και για τις χώρες που προτιμούν να αγοράζουν τις υπηρεσίες κάποιας εταιρείας για το ρόλο των επιτιθέμενων κατά τη διάρκεια των ασκήσεών τους ώστε οι αεροπόροι τους να μη χάνουν χρόνο πτήσης υποδυόμενοι τους αντιπάλους. 

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.