Πώληση ισραηλινών αποσυρμένων μαχητικών F-16 του Ισραήλ σε εκπαιδευτική εταιρεία

ο Ισραηλινό Υπουργείο Αμύνης διεξήγαγε συνομιλίες με την Καναδέζικη εταιρεία Top Aces για την πώληση στην τελευταία αποσυρμένων από την Ισραηλινή Αεροπορία μαχητικών αεροσκαφών F-16 τα οποία είχε παραλάβει το Ισραήλ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και αποσύρθηκαν σταδιακά τα τελευταία χρόνια από την ενεργό δύναμη λόγω παλαιότητάς τους. Η εταιρεία Top Aces εδράζεται […]

ο Ισραηλινό Υπουργείο Αμύνης διεξήγαγε συνομιλίες με την Καναδέζικη εταιρεία Top Aces για την πώληση στην τελευταία αποσυρμένων από την Ισραηλινή Αεροπορία μαχητικών αεροσκαφών F-16 τα οποία είχε παραλάβει το Ισραήλ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και αποσύρθηκαν σταδιακά τα τελευταία χρόνια από την ενεργό δύναμη λόγω παλαιότητάς τους.

Η εταιρεία Top Aces εδράζεται στο Μόντρεαλ και παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης ιπταμένων μέσω της αγοράς παλαιών μαχητικών αεροσκαφών και άλλων αεροπορικών μέσων τα οποία έχουν εξαντλήσει τη μάχιμη επιχειρησιακή ζωή τους. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη αυτά ως αντιπάλους σε ασκήσεις που εκτελεί η Αμερικανική Αεροπορία αλλά και η Καναδέζικη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση των ισραηλινών F-16 η εταιρεία θα τα χρησιμοποιήσει σε ασκήσεις με τη USAF ως αντιπάλους του Αμερικανικού Ναυτικού και Αεροπορίας με βάση συμβόλαιο που υπογράφηκε μεταξύ των δύο πλευρών τον περασμένο χρόνο.

Το Ισραήλ θα πουλήσει τα παλαιά F-16 έναντι του ποσού των 3-4 εκ δολαρίων και η αγορά θα αφορά συνολικά 29 αεροσκάφη του τύπου. Τα συγκεκριμένα μαχητικά έχουν συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις στο Λίβανο κατά της Συριακής αεροπορίας όπου η ισραηλινή Αεροπορία είχε καταρρίψει συνολικά 82 μαχητικά αεροσκάφη των Σύριων σοβιετικής κατασκευής.

Είναι καλό να επισημάνουμε ότι τα παλαιά αεροσκάφη μπορούν να προωθηθούν σε τρίτους και να καλυφθεί έτσι ένα κόστος από το να αποσυρθούν και να μείνουν να σαπίσουν ή να πωληθούν για διάλυση σε ευτελή τιμή. Η πρακτική αυτή των ισραηλινών είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί