Ποιό μήνυμα για το μέλλον έστειλε η επίθεση του Ιράν μέσα στο Ισραήλ

Τι αναφέρει ο Scott Ritter

Εξαπολύοντας αντίποινα με drone και πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ , το Ιράν «αποκατέστησε την ισορροπία», δήλωσε στο Sputnik ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Σκοτ ​​Ρίτερ .

«Το Ισραήλ πίστευε ότι θα μπορούσε να εξαπολύσει ένα χτύπημα κατά του Ιράν και να μην υποστεί καμία συνέπεια. Αυτό δεν ισχύει πλέον», σημείωσε ο Ritter.

Το Ιράν εξαπέλυσε μια μαζική επίθεση με drone και πυραύλους κατά του Ισραήλ, με τη βοήθεια της Χεζμπολάχ και των Χούτι της Υεμένης. Πάνω από 300 βλήματα εκτοξεύτηκαν στο ισραηλινό έδαφος από το Ιράν, με την αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη να δηλώνει ότι η επίθεση αντιποίνων στο Ισραήλ είχε «ολοκληρωθεί» και ότι το χτύπημα «χτύπησε καθορισμένους στόχους». Ο στρατός του Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι το 99% των βλημάτων αναχαιτίστηκε.

Το χτύπημα του Ιράν σχεδιάστηκε για να στείλει ένα μήνυμα στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, «ότι θα μπορούσε να κάνει ό,τι έκανε στο Νεβατίμ, στην Ραμόνα, οπουδήποτε στο Ισραήλ, οπουδήποτε στην Μέση Ανατολή, και δεν θαμπορούσαν να κάνουν τίποτα οι Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ισραήλ σε απάντηση».

«Αυτό είναι αποτρεπτικό. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον, εάν είτε το Ισραήλ είτε οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάσουν να πραγματοποιήσουν μια ενέργεια κατά του Ιράν, θα πρέπει να σταθμίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους γνωρίζοντας ότι το Ιράν έχει την ικανότητα να απλώσει το χέρι και να αγγίξει οποιοδήποτε μέρος, οποιοδήποτε σημείο, οποιοσδήποτε στόχο στην περιοχή στο Ισραήλ ή έξω από το Ισραήλ, και δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να κάνει κανείς για να το σταματήσει αυτό», είπε ο απόστρατος αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί