Παραγγελία στην Huntington Ingalls για ένα ακόμα πλοίο LHA

Η Huntington Industries ανακοίνωσε ότι έλαβε ακόμα ένα συμβόλαιο για τη ναυπήγηση του επόμενου κατά σειρά πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων , το 9ο τύπου LHA με το 4ο  τροποποιητικό συμβόλαιο της αρχικής σύμβασης. Το  συμβόλαιο αυτό αναθέτει στην εταιρεία την αρχική φάση της ναυπήγησης του νέου πλοίου μέσω τις συγκέντρωσης πρώτων υλών και της διενέργειας των αρχικών σταδίων ναυπήγησης.

Το ποσό της τροποποιητικής αυτής σύμβασης ανέρχεται σε αυτό των 107 εκ δολαρίων και προστιθέμενο στα υπόλοιπα, ανεβάζει το κόστος τους προγράμματος ναυπήγησης του 9ου LHA από το ναυπηγικό κομμάτι της Huntington Ingalls σε συνολικά 457 εκ. δολάρια.

Η Huntington Ingalls έχει παραδώσει στο Αμερικανικό Ναυτικό το πρώτο LHA της κλάσης “Αμερική”  το 2014, το δεύτερο LHA, το USS Tripoli παραδόθηκε στο Αμερικανικό Ναυτικό το 2020 και ακόμα ένα το LHA 8 βρίσκεται υπό ναυπήγηση. Η ναυπηγική εταιρεία είναι η ίδια που έχει ναυπηγήσει τα 8 πλοία LHD κλάσης Wasp τα οποία είναι 7 μετά την καταστροφική φωτιά στο Bonhomme Richard.

Οι ΗΠΑ έχουν ένα σαφές πρόγραμμα ναυπήγησης για πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων, αρκετά από τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας και μαχητικών καθώς ο Αμερικανικός Στόλος έχει αρκετά θέατρα επιχειρήσεων να καλύψει τα οποία απαιτούν πλοία του μεγέθους και των συγκεκριμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων.