• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πάμε για ΕΝΤΑΣΗ! Πλοία νοτίως της Κρήτης στέλνουν οι Τούρκοι

Πάμε για ΕΝΤΑΣΗ! Πλοία νοτίως της Κρήτης στέλνουν οι Τούρκοι

tourkia_
Οι Τούρκοι είναι εξοργισμένοι με τις κινήσεις της Ελλάδας...

Νέα NAVTEX για ασκήσεις νότια της Κρήτης εξέδωσε η Άγκυρα.

Η ΝΑVTEX με αριθμό 1069/20 έχει ισχύ από τις 5 τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου έως τις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση στις θαλάσσιες ασκήσεις θα συμμετάσχουν και «συμμαχικές μονάδες», λόγια που έχουν σκοπό να δείξουν πως η Τουρκία δεν είναι δήθεν απομονωμένη.

Η νέα τουρκική παραβατική ενέργεια έρχεται λίγο μετά την απάντηση της Αθήνας και την αναγγελία αεροναυτικής άσκησης, η οποία περιλαμβάνει και έκταση στην οποία δραστηριοποιείται το «Oruc Reis».

Η Τουρκία δείχνει να είναι εκνευρισμένη με τις διπλωματικές ενέργειες της Αθήνας, καθώς βλέπει πως οι επιδιώξεις της δεν προχωράνε. Ως εκ τούτου απορρίπτει την παρούσα διπλωματία και ασκεί πιέσεις σε Αιγαίο και Κύπρο. Θυμίζουμε πως σήμερα οι Τούρκοι ανακοίνωσαν την πρόθεση δημιουργίας ναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα και συγκεκριμένα στην Αμμόχωστο.

Όλα αυτά δείχνουν πως βαδίζουμε μπρος ολοταχώς σε ένταση μονίμου βάσεως, η οποία δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε σύγκρουση.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα (ΕΔΩ) ένα άγνωστο περιστατικό παρολίγον να οδηγήσει σε κλιμάκωση. Φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν βάζουν μυαλό…

Η περιοχή για την οποία εκδόθηκε η νέα Navtex περιλαμβάνει τμήμα της «οριοθέτησης» που προβλέπει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, κίνηση που προδίδει ότι η Αγκυρα σκοπεύει να προκαλέσει ξανά την έντονη όχληση της Αθήνας.

Σημειώνεται πως η Τουρκία έχει ανανεώσει την NAVTEX παρουσίας του Oruc Reis άνωθεν της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας μέχρι τις 27. Αυγούστου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ORUC REIS

Navtex για αεροναυτικές ασκήσεις από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου, θα εκδώσει η Ελλάδα απαντώντας στην επέκταση της παράνομης τουρκικής Navtex που έληγε την Κυριακή, έως τα μεσάνυχτα της 26ης Αυγούστου.

Όπως αναφέρουν  στρατιωτικές πηγές, «κατόπιν της παράτασης της προηγούμενης παράνομης αγγελίας NAVTEX στην οποία προχώρησε η Τουρκία το απόγευμα της 23ης Αυγούστου για την συνέχιση των ερευνών του Oruc Reis έως τις 27 Αυγούστου 2020 και 23.59 ώρα Ελλάδος, η Ελλάδα θα δεσμεύσει με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου. Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου ως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020».