• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ μπορεί να ξεκινήσει πόλεμος στο Αιγαίο – Το άγνωστο περιστατικό και ο ΠΑΝΙΚΟΣ των Τούρκων

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ μπορεί να ξεκινήσει πόλεμος στο Αιγαίο – Το άγνωστο περιστατικό και ο ΠΑΝΙΚΟΣ των Τούρκων

Οι ανίκανοι γείτονες που θέλουν και «γαλάζια πατρίδα»…

Στο πλαίσιο του ακήρυχτου πολέμου που μαίνεται στο Αιγαίο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και που μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα και άρα σε πόλεμος, ήρθε στην δημοσιότητα ένα άγνωστο περιστατικό. Έλαβε χώρα πριν από περίπου δύο εβδομάδες, λίγο πριν ξεκινήσουν οι προκλήσεις με το Oruc Reis και την παράνομη NAVTEX, άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών είχε παραβιάσει τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, εισβάλλοντας από την θαλάσσια περιοχή ανάμεσα από Λήμνο – Λέσβο. Αμέσως μαχητικά F-16 από την 330 Μοίρα καταδίωξης ξεκίνησαν τις διαδικασίες αναχαίτισης. Ξαφνικά ο αρχηγός του τουρκικού ζεύγους («άσσος») έχασε τον δεύτερο. βρίσκονταν σε υψόμετρο 22.000 ποδών ανάμεσα από Χίο – Σάμο.

Τότε ο ασύρματος πήρε φωτιά. Ο νούμερο «δύο» δεν έδινε κανένα σημάδι ζωής. Όλοι σκέφτονταν το χειρότερο σενάριο, δηλαδή το ατύχημα το οποίο ενδεχομένως επέφερε θερμό επεισόδιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τελικά ο «δύο» έδωσε σημεία ζωής, επικοινωνώντας από υψόμετρο μόλις 2.000 ποδών.

Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι έπαθε vertigo (απώλεια ορίζοντα) ή να μην ήταν και τόσο έμπειρος και να μπήκε σε μερική απώλεια αίσθησης λόγω της στρεσογόνας κατάστασης που βίωνε.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα κάρφωνε βόρεια της Χίου κι ίσως από καθαρή τύχη δεν φτάσαμε στο ατύχημα ή ακόμη και το δυστύχημα, που σίγουρα θα αύξανε κατακόρυφα την ένταση στην περιοχή.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν (και βρίσκεται ακόμα) σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, με τα αεροσκάφη της «φορτωμένα» με τον οπλισμό τους και τα πληρώματα σε επιφυλακή.

Όλες αυτές τι μέρες συνέβησαν περίεργα πράγματα στους ουρανούς του Αιγαίου που εγκυμονούσαν κινδύνους.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ σύμφωνα με το tovima.gr:

  • Στις τόσες εικονικές αερομαχίες (dogfights) που σημειώνονταν οι τούρκοι πιλότοι έκαναν συχνά άφεση αερόφυλλων (flares) για να ξεφύγουν από τον κλοιό των ελληνικών μαχητικών ή για να κλιμακώσουν την ένταση. Άφεση flares έκαναν το τελευταίο διάστημα τόσο τα τουρκικά F-16, όσο και τα ελικοφόρα ναυτικής συνεργασίας CN-235. Ανώτατος επιτελής εξήγησε στην εφημερίδα το «Βήμα» ότι η εκτόξευση αερόφυλλων από πλευράς των τουρκικών αεροσκαφών γίνεται συνήθως για να γλιτώσουν οι τούρκοι πιλότοι από τις αναχαιτίσεις των ελληνικών μαχητικών. Είναι μια ένδειξη πανικού!!!
  • Στο Αιγαίο κάνουν την εμφάνισή τους συχνά ένας μικρός αριθμός Τούρκων πιλότων μεγαλύτερης ηλικίας (με «γκρίζα μαλλιά»- όπως λένε οι πιλότοι), πράγμα που σημαίνει ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει ανακαλέσει σε ενεργό δράση απόστρατους πιλότους, τους οποίους είτε αποστράτευσε ο ίδιος ο Ερντογάν (ως ύποπτοι για το αποτυχημένο πραξικόπημα) και τους επαναφέρει είτε είχαν αποστρατευτεί λόγω ηλικίας.
  • Το πιο περίεργο που συνέβη όμως στον ουρανό του Αιγαίου ήταν οι νέες διαταγές που πήραν οι Τούρκοι πιλότοι από τους ανωτέρους τους, λόγω της κρίσης του Oruc Reis και του γεγονότος ότι οι στόλοι των δύο χωρών ήταν ο ένας απέναντι στον άλλον: Να παραμένουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στον FIR Αθηνών. Ακόμα και όταν τους αναχαιτίζουν να παραμένουν. Έτσι σημειώθηκαν περιστατικά σύμφωνα με τα οποία τούρκοι πιλότοι παρέμειναν μέχρι εξαντλήσεως των καυσίμων τους και αναζητούσαν στα τουρκικά παράλια αεροδρόμια για να προσγειωθούν.
  • Επί δύο ημέρες τουρκικά ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας έψαχναν κάτι στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Ρόδο, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι πράγμα έχασαν. Κατά μία εκδοχή ένα τουρκικό υποβρύχιο για άγνωστο λόγο σταμάτησε να εκπέμπει σήμα (sub note) και το αναζητούσαν. Τελικά το υποβρύχιο ενεργοποίησε το σήμα του και το… βρήκαν.

Όλα αυτά συγκλίνουν στο γεγονός πως η κατάσταση στο Αιγαίο είναι εξαιρετικά ρευστή., Πιο ρευστή ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.