Πακιστανικά μαχητικά θα αγοράσει η Αργεντινή

Η Αργεντινή έγινε γνωστό ότι θα προχωρήσει στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών τύπου JF-17 από το Πακιστάν για να ανανεώσει το στόλο μαχητικών αεροσκαφών της ο οποίος έχει μεγάλο μέσο όρο ηλικία πλέον. Η κυβέρνηση της Αργεντινής με ένα κόστος περί των 664 εκ. δολαρίων θα αγοράσει συνολικά 12 μαχητικά JF-17 Block III  με το κονδύλι για την αγορά αυτή […]

Η Αργεντινή έγινε γνωστό ότι θα προχωρήσει στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών τύπου JF-17 από το Πακιστάν για να ανανεώσει το στόλο μαχητικών αεροσκαφών της ο οποίος έχει μεγάλο μέσο όρο ηλικία πλέον.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής με ένα κόστος περί των 664 εκ. δολαρίων θα αγοράσει συνολικά 12 μαχητικά JF-17 Block III  με το κονδύλι για την αγορά αυτή να έχει εισαχθεί στον προϋπολογισμό για το 2022, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Βουλή της Αργεντινής προς συζήτηση και έγκριση.

Το πακιστανικό μαχητικό έχει αναπτυχθεί από κοινού με Κινεζική εταιρεία για λογαριασμό του Πακιστάν και θεωρείται μαχητικό 4ης γενιάς, μονοκινητήριο, με αρκετά σημεία  που ομοιάζουν με F-16. Ο κύριος πύραυλος αέρος-αέρος που χρησιμοποιεί το μαχητικό είναι ο κινεζικός PL-15  με τα μαχητικά να έρχονται με πλήρη υποστήριξη και εκπαίδευση, το κόστος των οποίων περιλαμβάνεται στο ποσό των 664 εκ. δολαρίων.

Από τα 12 μαχητικά JF-17 Block III που θα αγοράσει η Αργεντινή για την Αεροπορία της, τα 10 θα είναι μονοθέσια και τα άλλα 2 διθέσια. Εκ των παραπάνω, το μαχητικό μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 2 Mach, ο πιλότος απολαμβάνει τις δυνατότητες που του δίνουν οι HMD (Helmet Mounted Display) και το ραντάρ που φέρει είναι τεχνολογίας  AESA.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί