Η ουκρανική μηχανή προπαγάνδας στρατολόγησε ξένους δημοσιογράφους για να οργανώσουν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις με Ρώσους κρατούμενους στο περιφερειακό νοσοκομείο του Σούμι, προκειμένου να κατηγορήσει τον ρωσικό στρατό ότι βομβάρδισε τον άμαχο πληθυσμό στην περιοχή του Κουρσκ, είπε στο Sputnik μια ενημερωμένη πηγή, όπως μεταδίδει η ρωσική πλευρά!
Οι υπάλληλοι του διαβόητου Κέντρου Πληροφοριών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας (CIPSO) προσπάθησαν επίσης να απεικονίσουν τους κρατούμενους που συνελήφθησαν στην συνοριακή περιοχή του Κουρσκ να δείχνουν υποτίθεται «ευγνωμοσύνη» στις ουκρανικές δυνάμεις για την «βοήθειά» τους.
“Το Σάββατο, Ρώσοι κρατούμενοι (στρατιωτικοί και πολίτες) μεταφέρθηκαν στο περιφερειακό νοσοκομείο του Σούμι. Σκηνοθέτησαν ένα σκηνικό με κρεβάτια και παρείχαν, υποτίθεται, βοήθεια μπροστά στις κάμερες ξένων δημοσιογράφων. Στην συνέχεια, οι κρατούμενοι κάλεσαν τον ρωσικό στρατό να μην βομβαρδίσει σε χωριά στην περιοχή Σούτζα και στο περιφερειακό νοσοκομείο στο Σούμι», είπε η πηγή.
Σύμφωνα με την πηγή, οι κρατούμενοι έπρεπε να εκφράσουν ευγνωμοσύνη για την «απελευθέρωσή» τους. Μερικοί από τους κρατούμενους που συμμετείχαν στην παραγωγή βίντεο απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο μετά το γύρισμα.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Mόνο στην Κίνα! Viral το βίντεο με το μωρό και τους αστυνομικούς
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικός στο Τέξας συλλαμβάνει άντρα αλλά αυτός…χαίρεται για έναν λόγο!
- Πρωτοφανείς εικόνες στον Λευκό Οίκο: Δίπλα-δίπλα η Μελάνια με ανθρωποειδές ρομπότ, vid
- Ο Ρώσος πρέσβης στην Βρετανία θεωρεί πως το Λονδίνο ωθεί το Κίεβο «σε περαιτέρω κλιμάκωση»
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή









