Ώρα εξοπλιστικών στην Βουλή

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και στη Βουλή, στην αρμόδια επιτροπή εξοπλιστικών και άμυνας θα έρθουν κρίσιμα προγράμματα για τα οποία είχαμε αναφερθεί εδώ: https://www.el.gr/war/ellas/ora-anavathmisis-gia-ta-ai-64a-apache-tis-fos-ton-n/ . Το πρόγραμμα της αλλαγής της σύμβασης των ΝΗ-90 και της προμήθειας των τελευταίων 6 ελικοπτέρων έχει καίρια θέση στο όλο ζήτημα καθώς η Αεροπορία Στρατού καίγεται για τα ελικόπτερα, τόσο αυτά […]

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και στη Βουλή, στην αρμόδια επιτροπή εξοπλιστικών και άμυνας θα έρθουν κρίσιμα προγράμματα για τα οποία είχαμε αναφερθεί εδώ: https://www.el.gr/war/ellas/ora-anavathmisis-gia-ta-ai-64a-apache-tis-fos-ton-n/ .

Το πρόγραμμα της αλλαγής της σύμβασης των ΝΗ-90 και της προμήθειας των τελευταίων 6 ελικοπτέρων έχει καίρια θέση στο όλο ζήτημα καθώς η Αεροπορία Στρατού καίγεται για τα ελικόπτερα, τόσο αυτά που είναι να παραλάβει όσο και τα υπόλοιπα 14 τα οποία έχουν σοβαρά θέματα διαθεσιμοτήτων αφού δεν έχουν υποστήριξη. Έχει συμφωνηθεί η τροποποίηση της σύμβασης με την κατασκευάστρια ΝΗ και ο Στρατός θα έχει το επόμενο διάστημα και τα 20 ελικόπτερα στη διάθεσή του.

Ο μερικός εκσυγχρονισμός των  ΑΗ-64 Apache  της Αεροπορίας Στρατού, όπλο καθοριστικής ισχύος στον Έβρο σε ενδεχόμενη σύρραξη, έχει κριθεί αναγκαίος και η εργασία αυτή θα πραγματοποιηθεί με ισραηλινά ηλεκτρονικά συστήματα ενώ θεωρείται πιθανό ότι θα πιστοποιηθεί και ο SPIKE NLOS για βολή από τα ελικόπτερα με τη δυνατότητα αυτά να συνδέεται άμεσα με το πρόγραμμα..

… προμήθειας των ισραηλινών αντιαρματικών πυραύλων εκ της εταιρείας Rafael, SPIKE NLOS με το Στρατό να είναι έτοιμος να θέσει παραγγελία για τα εν λόγω συστήματα. Οι κατευθυνόμενοι αυτοί πύραυλοι έχουν αρκετά μεγάλη εμβέλεια και θεωρούνται εκ των αποτελεσματικών σύγχρονων κατευθυνόμενων πυραύλων με τους Ισραηλινούς να έχουν εντάξει το σύστημα σε πολλές πλατφόρμες από οχήματα μέχρι πλοία του Ισραηλινού Ναυτικού.

 Αν κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα κολλήσει από την αρμόδια Επιτροπή, το ζήτημά του θα επανεξεταστεί στις 4 Οκτωβρίου όπου θα συνεδριάσει για ακόμα μία φορά ενώ τα υπόλοιπα που θα εγκριθούν θα δρομολογηθούν προς το ΚΥΣΕΑ για τελική έγκριση και συμβασιοποίηση από τη ΓΔΑΕΕ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί