Αίγυπτος και Ιταλία ήρθαν πρόσφατα σε μία τελική συμφωνία για την αγορά από την πρώτη, δύο φρεγατών κλάσης Bergamini ( FREMM) οι οποίες υπηρετούσαν ήδη στο Ιταλικό Ναυτικό και θα παραχωρούνταν στους Αιγύπτιους με αντίτιμο, γύρω στα 1,2 δις ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύμηνες και είχαμε αναφερθεί σε αυτές κατά το έτος που μας πέρασε κατά καιρούς, όταν γίνονταν γνωστά περισσότερα ή όταν ανακινούνταν το ζήτημα, κυρίως από ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
H πρώτη φρεγάτα εκ των δύο, που συμφωνήθηκε να πωληθούν στο Αιγυπτιακό Ναυτικό, η F-598 Spartaco Shergat, οδηγήθηκε στα ναυπηγεία της Ficantieri όπου αφαιρέθηκαν σημαντικά ηλεκτρονικά συστήματα και συστήματα επικοινωνιών τα οποία χρησιμοποιεί το Ιταλικό Ναυτικό και προφανώς δε θα πωλούσε στην Αίγυπτο. Με το πέρας των εργασιών, το πλοίο ετοιμάστηκε για παραλαβή από το Αιγυπτιακό πλήρωμα το οποίο και ύψωσε προ μερικών ημερών τη σημαία της Αιγύπτου στους ιστούς και μετονομάστηκε σε FFG-1002 Al Galala.
Footage from the delivering ceremony of the first FREMM Bergamini-class frigate to the Egyptian Navy at La Spezia port, Italy. https://t.co/xe5p62UeoZ pic.twitter.com/NQlUafpCHg
— Mahmoud Gamal (@mahmouedgamal44) December 23, 2020
Οι Αιγύπτιοι επέλεξαν μεταχειρισμένες φρεγάτες πολλαπλών ρόλων σε μία τιμή κοντά στα 600 εκ/ πλοίο, μία πολύ ικανοποιητική και έτσι ολοκλήρωσαν το ζήτημα της δικής τους “ενδιάμεσης λύσης” με αποδοτικό τρόπο. Τα πλοία της συγκεκριμένης κλάσης παρ΄ότι αρκετοί μπορεί να πουν ότι είναι υποεξοπλισμένα, έχουν αρκετό χώρο για να δεχτούν επιπλέον συστήματα εφόσον το θέλει ο χρήστης και αυτό είναι ένα εκ των βασικών χαρακτηριστικών των πλοίων αυτών.Αν και υπήρξαν στο εσωτερικό της Ιταλίας αρκετές φωνές που διαφώνησαν με την επιλογή αυτή, το Ιταλικό Υπουργείο Αμύνης και το Ιταλικό Ναυτικό, έχουν δηλώσει ότι με τα χρήματα από τις 2 φρεγάτες που πωλήθηκαν θα κατευθυνθούν προς την κατασκευή δύο ολοκαίνουριων φρεγατών κλάσης PPA, αρκετά ισχυρών πλοίων με παρόμοιο κόστος και γι αυτό η συμφωνία θεωρείται επικερδής από την Ιταλική Κυβέρνηση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χριστός ετέχθη! Χρόνια Πολλά
- Το Hubble της NASA αποκάλυψε το «Σάντουιτς του Δράκουλα», τον μεγαλύτερο δίσκο δημιουργίας πλανητών , vid
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από πέντε κιλά κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Roxy
- Μακελειό στη Νιγηρία: Έκρηξη σε τζαμί την ώρα της προσευχής – Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές
- Βαρσοβία: Συνελήφθη ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι – Ερευνάται για υπόθεση διακίνησης πλαστών πτυχίων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο- Τραυματίστηκαν οι γονείς
- Απίστευτες εξελίξεις που δείχνουν πως μετατρέπεται ένα κράτος για συγκεκριμένους σκοπούς









