Οι Τούρκοι άρχισαν τη μεταφορά ισλαμιστών μισθοφόρων από τη Συρία στη Λιβύη

Η Τουρκία μεταφέρει μισθοφόρους από τη Συρία στη Λιβύη, προκειμένου να πολεμήσουν για την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Φαγέζ αλ Σαράζ.

Κοινή ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητούν από την Τουρκία να μεταφέρει παρανόμως παραστρατιωτικούς από τη Συρία στη Λιβύη και να σταματήσει να εμπλέκεται στα εσωτερικά της χώρας, υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Γαλλίας.

Η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Ελλάδα και η Γαλλία συχνά διατηρούν επαφές με τη Λιβύη, αν και αυτή τη φορά, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέντ Μισμαρί, δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik πως πάνω από 17.000 μισθοφόροι έχουν φτάσει στη Λιβύη από τη Συρία, προκειμένου να πολεμήσουν με τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.

«Οι υπουργοί ανησυχούν βαθύτατα για την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Λιβύη και επανέλαβαν τη δέσμευσή τους, ώστε να μην υπάρχει ξένη στρατιωτική παρέμβαση, όπως συμφωνήθηκε στη διάσκεψη του Βερολίνου.

Υπό αυτό το πλαίσιο, οι υπουργοί καταδικάζουν εντόνως της Τουρκία για τη στρατιωτική της παρέμβαση στη Λιβύη και καλούν την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το εμπάργκο που έχει υποβληθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και να σταματήσει να μεταφέρει ξένους μαχητές από τη Συρία στη Λιβύη. Αυτές οι εξελίξεις αποτελούν απειλή για τη σταθερότητα της συγκεκριμένης περιοχής στην Αφρική αλλά και στην Ευρώπη» αναφέρεται την κοινή ανακοίνωση.

(sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί