Οι Ουκρανοί ΑΠΑΙΤΟΥΝ την αντιπυραυλική ασπίδα “Iron Dome” του Ισραήλ

Έτσι νομίζουν ότι θα σταματήσουν τους Ρώσους, αλλά...

Η Ουκρανία απαιτεί από το Ισραήλ να πουλήσει τις αντιαεροπορικές άμυνες Iron Dome και αρνείται τους αντιαρματικούς πυραύλους, γράφει η The Jerusalem Post.

Ενώ άλλες χώρες καθυστερούν την παράδοση στρατιωτικών όπλων, η Ουκρανία σηκώνει…«μπαϊράκι» και απαιτεί από το Ισραήλ να πουλήσει το σύστημα αεράμυνας Iron Dome αντί να μεταφέρει το πυραυλικό σύστημα Spike SR.

Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους της ισραηλινής έκδοσης ο πρεσβευτής της χώρας Yevgeny Korniychuk.

Σύμφωνα με την The Jerusalem Post, το Ισραήλ φοβάται να παράσχει στην Ουκρανία οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια, ακόμη και αμυντική, επειδή διατηρεί δεσμούς τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο, ενεργώντας ως ενδιάμεσος στις διαπραγματεύσεις και με τις δύο πλευρές.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Ισραήλ είναι απίθανο να πουλήσει τον «Iron Dome» στην Ουκρανία λόγω των κανόνων που έχουν υπογραφεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την εξαγωγή αμυντικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρεσβευτή Korniychuk, είναι απογοητευμένος που το Ισραήλ δεν παρείχε στην Ουκρανία αμυντική στρατιωτική βοήθεια, στρατιωτική τεχνική υποστήριξη και συνεχή ιατρική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της άρνησής του να περιθάλψει Ουκρανούς στρατιώτες στα νοσοκομεία του.

(φωτο:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί