Οι ΗΠΑ θα εκπαιδεύσουν σε ΝΑΤΟΪΚΟ ΕΔΑΦΟΣ Ουκρανούς στρατιώτες πάνω σε νέα πυραυλικά συστήματα

Τα οποία δυνητικά μπορούν να χτυπήσουν αρκετά χιλιόμετρα σε βάθος τη ρωσική επικράτεια!

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο γύρο εκπαιδεύσεων των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για τη λειτουργία του σύγχρονου MLRS (Πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης).

«Το Πεντάγωνο έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στο χειρισμό των σύγχρονων MLRS», δήλωσε ο στρατηγός Mark Milley, πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Washington Post, το σχέδιο προβλέπει εκπαίδευση διμοιρίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πιθανότατα σε νατοϊκό έδαφος.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε με ένα ορθολογικό και στοχαστικό πρόγραμμα που θα τους προετοιμάσει σε ένα πρότυπο όπου θα είναι αποτελεσματικά. Θα ήταν άχρηστο να πετάξουμε αυτό το οπλικό σύστημα στη μάχη. Απαιτείται εκπαίδευση για να αξιοποιηθεί στο έπακρο το όπλο ως σύστημα ακριβείας», είπε ο Milli.

Η εκπαίδευση χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών σε χώρες όπως είναι η Πολωνία δεν είναι κάτι το κρυφό. Μάλιστα έχει αποκαλυφθεί πως αυτού του είδους οι εκπαιδεύσεις γίνονταν ήδη πριν αρχίσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία!

Αφού ο Λευκός Οίκος ενέκρινε την προμήθεια εκτοξευτών πυραύλων HIMARS στην Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα μεταβιβάσει τρία M270 MLRS στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Επιπλέον, οι Βρετανοί εξέφρασαν επίσης την πρόθεσή τους να εκπαιδεύσουν στρατιώτες σε μια διμοιρία, η οποία θα επιτρέψει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να αυξήσουν τη δύναμη πυρός του πυραυλικού πυροβολικού τους.

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί