Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ μετά την συμφωνία παραχώρησης ΒΜΡ-1 στην Ουκρανία! Οι Πολωνοί ακόμα περιμένουν τα…ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

Αθήνα και Βερολίνο έδωσαν τα χέρια, αλλά οι λεπτομέρειες θα τα κρίνουν όλα!

Δίνοντας ακόμη μία χαριστική βολή στις ελληνορωσικές σχέσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να ενδώσει στις δυτικές πιέσεις για αποστολή σοβιετικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία.

Η αρχή θα γίνει με τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) ΒΜΡ-1, τα οποία και η χώρα μας είχε παραλάβει το 1994 από το στοκ της Ανατολικής Γερμανίας.

Ήδη η χώρα μας διαθέτει 180 από αυτά τα οποία έχουν ακροβολιστεί ανά την επικράτεια.

Ορισμένα εξ αυτών έχουν τοποθετηθεί και στα νησιά, τα οποία σήμερα οι Τούρκοι θέλουν να αποστρατικοποιήσουν.

Το γερμανικό σχέδιο είναι απλό, αλλά όχι χωρίς κινδύνους για την εθνική μας ασφάλεια.

Προβλέπει την άμεση παραχώρηση των ΒΜΡ-1 στις ουκρανικές Ε.Δ. και ως αντάλλαγμα την αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων πεζικού Marder ή ακόμα και ορισμένες….γερμανικές βελτιώσεις στα άρματα Leopard που ήδη έχουμε ως χώρα.

Στο Υπουργείο Άμυνας θεωρούν αυτή τη συμφωνία αρκετά σημαντική ευκαιρία, ωστόσο υπάρχει και η άλλη ανάγνωση!

Πέρα από τον δεδομένο αντίκτυπο που θα έχει μία τέτοια κίνηση στις ελληνορωσικές σχέσεις, το πρόσφατο “στραπάτσο” της Πολωνίας δείχνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ζητήσει (το λιγότερο) εγγυήσεις για την τήρηση της συμφωνίας!

Θυμίζουμε πως η Πολωνία, αφού άκουσε τους δυτικούς και έδωσε σχεδόν όλα τα άρματά της ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία, εξακολουθεί να…περιμένει το αντάλλαγμα του Βερολίνου!

Τα γερμανικά άρματα Leopard που τους έχουν υποσχεθεί εδώ και καιρό οι Γερμανοί δεν ήρθαν ποτέ!

«Οι Γερμανοί έδωσαν υποσχέσεις να ενισχύσουν την άμυνα μας, αλλά δυστυχώς καμία από αυτές δεν εφαρμόστηκε. Η Γερμανία υποσχέθηκε να αναπληρώσει τα αποθέματά μας, αλλά δεν έκανε τίποτα», δήλωσε στο Spiegel ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Szymon Szynkowski vel Sek.

Ανάλογα παράπονα εκφράζουν και οι κυβερνήσεις των Τσεχίας και Σλοβενίας, που επίσης παραχώρησαν σοβιετικό εξοπλισμό ΔΙΧΩΣ να λάβουν ανταλλάγματα.

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί