Η ανακοίνωση έρχεται μερικές ημέρες αφού οι τρεις χώρες συμφώνησαν στις τριμερείς συνομιλίες τους στην Ουάσινγκτον να διεξάγουν τακτικά ασκήσεις αντιπυραυλικής άμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση της συνεργασίας σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Στα σημερινά γυμνάσια, σε διεθνή ύδατα μεταξύ Κορέας και Ιαπωνίας, θα συμμετάσχουν το νοτιοκορεατικό αντιτορπιλικό Yulgok Yi I, το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Benfold και το ιαπωνικό Atago, όλα τους εξοπλισμένα με συστήματα Aegis.
Οι τρεις χώρες θα επικεντρωθούν στην τελειοποίηση των διαδικασιών αντίδρασης από τον εντοπισμό έως την παρακολούθηση και την ανταλλαγή πληροφοριών, κατά εικονικού στόχου με βάση το σενάριο πρόκλησης από βορειοκορεατικό βαλλιστικό πύραυλο, εξήγησε το πολεμικό ναυτικό της Βόρειας Κορέας.
«Είναι ευκαιρία να ενισχυθεί η τριμερής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας εναντίον των κλιμακούμενων πυρηνικών και πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας και να εδραιωθεί η ικανότητα και η ετοιμότητα του ναυτικού μας να αντιδρά σε βαλλιστικούς πυραύλους», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πλοίαρχος Κιμ Κι-γιουνγκ του νοτιοκορεατικού αντιτορπιλικού.
Τις τελευταίες εβδομάδες επικρατεί ένταση καθώς η Βόρεια Κορέα ενέτεινε τις στρατιωτικές δραστηριότητες, με τη δοκιμή νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στερεού καυσίμου την Παρασκευή που σύμφωνα με ειδικούς θα διευκολύνει την εκτόξευση πυραύλων χωρίς ή με ελάχιστη προειδοποίηση.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο