Νέα ραντάρ επιτήρησης για τον Γερμανικό Στρατό

Ο Γερμανικός Στρατός ανέθεσε στην Israel Aerospace Industries ELTA την προμήθεια συνολικά 69 νέων ραντάρ επιτήρησης , όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση της IAI ELTA. Τα ραντάρ που θα προμηθευτεί ο Γερμανικός Στρατός είναι συνολικά 69 τον αριθμό και πρόκειται για τα ELM-2180 WatchGuard  τα οποία είναι ραντάρ πολλαπλών ρόλων  με ευκολία μετακίνησης. τα εν λόγω ραντάρ είναι  τεχνολογίας AESA, σταθερής διάταξης και μπορούν […]

Ο Γερμανικός Στρατός ανέθεσε στην Israel Aerospace Industries ELTA την προμήθεια συνολικά 69 νέων ραντάρ επιτήρησης , όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση της IAI ELTA.

Τα ραντάρ που θα προμηθευτεί ο Γερμανικός Στρατός είναι συνολικά 69 τον αριθμό και πρόκειται για τα ELM-2180 WatchGuard  τα οποία είναι ραντάρ πολλαπλών ρόλων  με ευκολία μετακίνησης. τα εν λόγω ραντάρ είναι  τεχνολογίας AESA, σταθερής διάταξης και μπορούν να εντοπίζουν στόχους από τα 4-8 χλμ. στην κανονική λειτουργία ενώ σε λειτουργία σάρωσης οι αποστάσεις αυξάνονται σε 7-15 χλμ. για ανθρώπους και οχήματα αντίστοιχα. Επίσης, είναι χρήσιμο και σε ρόλους αντιπυροβολικού ενώ μπορεί να εντοπίσει και drones αν αυτά εισέλθουν στον ορίζοντα θέασής του.

Η ισχύς των εν λόγω ραντάρ σε μία τυπική λειτουργία τους είναι τα 3.2 W ενώ η μέγιστη ισχύς τους μπορεί να φτάσει τα 32W με κατανάλωση ισχύος περί τα 90W. Οι διαστάσεις του ραντάρ και το τρίποδο στο οποίο αυτό στηρίζεται είναι τέτοιες που επιτρέπουν την πολύ εύκολη μεταφορά του καθώς το σύστημα ζυγίζει μόλις 10 κιλά.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και η γερμανική ESG Elektroniksystem – und Logistik-GmbH η οποία ασχολείται με τον ηλεκτρονικό τομέα και τον τομέα ΙΤ γενικότερα και θα αναλάβει την ενσωμάτωση των εν λόγω ραντάρ στο σύστημα μάχης των μονάδων του Γερμανικού Στρατού και των λοιπών υπηρεσιών που θα λειτουργήσουν τα συστήματα. Τα 69 αυτά ραντάρ θα κοστίσουν στο Γερμανικό Δημόσιο συνολικά 36 εκ. ευρώ.

Παραθέτουμε βίντεο με παρόμοιο σύστημα της εταιρείας

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί