Πρόκειται για ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, αν ληφθεί υπόψη ο συνολικός αριθμός των σκαφών που αναμένεται να παραλάβουν οι τουρκικές αρχές και παρόλο που δεν έχουν δημοσιευτεί πληροφορίες για το οικονομικό μέγεθος της συμφωνίας, πηγές της αμυντικής βιομηχανίας αναφέρουν πως αυτή εκτιμάται μεταξύ 70 και 80 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ares
Από τα συνολικά 122 περιπολικά σκάφη τύπου Ares 35, η τουρκική Ακτοφυλακή – Λιμενικό Σώμα θα παραλάβει τα 105 και η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας τα 17 και σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Πρόεδρος της SSB, Ισμαήλ Ντεμίρ, τα περιπολικά σκάφη θα αναπτυχθούν από την ανατολική ακτή της Μαύρης Θάλασσας μέχρι την ανατολική Μεσόγειο, αναλαμβάνοντας αποστολές όπως η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, το λαθρεμπόριο και η διακίνηση ανθρώπων, καθώς επίσης και αποστολές έρευνας και διάσωσης.
Τα περιπολικά σκάφη Ares 35 αναπτύσσουν ταχύτητες που ξεπερνούν τους 35 κόμβους και έχουν επιχειρησιακή εμβέλεια 160 ναυτικών μιλίων, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία επίσης έχει ως στόχο να παραδίδει τρία σκάφη το μήνα, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα σε τέσσερα χρόνια.
Με πληροφορίες από: Defense News, onalert
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Βλάσης: Δίνουμε στις παραστατικές τέχνες τη θέση που τους αρμόζει στον εθνικό ακαδημαϊκό χάρτη
- Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι έλυσαν επιτέλους το μυστήριο των 5.200 ανεξήγητων λάκκων στις Περουβιανές Άνδεις
- Η Πολωνία θα θέσει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων για να περιορίσει τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στο Ιράν
- Η ανάληψη του ελέγχου του ιρανικού πετρελαίου είναι μια «επιλογή», δήλωσε ο Τραμπ
- Χάος προκαλεί η στρατηγική Τραμπ – Τι θέλει από το Ιράν;
- Πακέτο έκτακτων οικονομικών μέτρων ανακοινώθηκε στην Κύπρο λόγω του πολέμου
- Υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» ότι το Ιράν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Γουίτκοφ
- Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τον θάνατο του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης
- Άλλα λέει τώρα ο Τραμπ: «Δεν είμαι σίγουρος αν θέλουμε συμφωνία με το Ιράν»
- Ερντογάν: Η περιοχή μας βιώνει τις πιο οδυνηρές ημέρες του τελευταίου αιώνα









